Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Slaapkamer met een bed, nachtkastjes, fauteuil, lamp, poef, gordijnen en kleed

Ideeën voor het inrichten van je slaapkamer

Je brengt iedere dag veel tijd door in je slaapkamer. Je begint én eindigt je dag immers in deze kamer! Dan mag je slaapkamer er ook best mooi uitzien, toch?

Vaak hebben slaapkamers bijna een klinische uitstraling door het gebruik van veel wit en lichte kleuren. De persoonlijke touch kan hierdoor ontbreken. Wij geven je ideeën voor het inrichten van je slaapkamer, waardoor het een echte 'master bedroom' wordt met een luxe en rustieke sfeer zodat je helemaal tot jezelf komt! 

Maak het bed het middelpunt

Natuurlijk draait de slaapkamer om het bed. Maak daarom het bed het middelpunt van je slaapkamer. Zet het bed of de boxspring centraal in de kamer en probeer enige vorm van symmetrie te creëren met de meubelstukken. Symmetrie in de slaapkamer zorgt voor een kalme en elegante sfeer. Kies een mooi dekbedovertrek en leg daar overheen eventueel nog een bedsprei

Tip: Zet een nachtkastje aan beide kanten van het bed met een klein lampje. Dit zorgt voor een knusse sfeer in de kamer.


Bekijk alle dekbedovertrekken

Kies een mooie fauteuil

Als je nog ruimte in de slaapkamer over hebt, kun je kiezen voor een mooie fauteuil. Een fauteuil met een decoratieve plaid zorgt nét voor dat beetje extra in jouw master bedroom!

Niet alleen ziet het er goed uit, het is praktisch als je moet zitten in je slaapkamer. Je kunt de stoel gebruiken om in de ochtend sokken aan te trekken of om lekker te relaxen en een boek te lezen. Het is ook handig om de stoel te gebruiken om gedragen kleding op te leggen. Hou dit wel een beetje bij, zodat de stoel niet alleen maar bedolven is onder een berg kleding.  


Bekijk alle fauteuils

Gebruik lange gordijnen

Lange gordijnen zijn perfect voor de master bedroom, ze zorgen voor een warm en exclusief gevoel in de kamer. Gordijnen zijn zowel een praktische als elegante oplossing die je kamer tot een mooi geheel maakt. Een slimme keus voor de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen, deze gordijnen zijn ideaal omdat ze het licht van buiten tegenhouden. Kun je nog langer uitslapen ook!

Lange gordijnen zijn ook geschikt voor andere kamers, ze zorgen voor een mooie look en zijn daarbij functioneel. Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer aankleden met lange gordijnen.


Bekijk alle gordijnen

Een hoofdbord voegt comfort toe

Een hoofdbord wordt vaak vergeten, maar heeft veel invloed op de uitstraling van de slaapkamer. Een hoofdbord heeft meerdere voordelen. Het vestigt de aandacht op het bed en maakt het plaatje compleet. Daarnaast is een hoofdbord ideaal als je van lezen houdt of als je regelmatig ontbijt op bed.  

Finishing touch met sierkussens en decoratie

Met sierkussens en een bedsprei creëer je op een snelle en simpele manier wat extra stijl in je slaapkamer. Het aantal sierkussens dat je op het bed legt hangt af van de uitstraling die je wilt creëren. Als je wilt gaan voor een luxere uitstraling kun je tot wel 10 kussens op het bed leggen. Zet de hoofdkussens rechtop tegen het hoofdbord en zet vervolgens daar de sierkussens tegenaan. 

Kies tenslotte voor wat leuke woondecoratie, zoals een vaas, een lampje, een (kunst)plant, kaarsjes of fotolijstjes. Maak er een mooi, persoonlijk geheel van! 

Bekijk alle woondecoratie 

Ontdek meer

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof