Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Super Week | Tot 70% korting op o.a. topmatrassen, fauteuils, loungemeubelen en sierkussens

Bepaal de stijl in je woonkamer met lange gordijnen

Waarom je voor lange gordijnen in je woonkamer zou moeten kiezen

Datum:

Categorie: Raambekleding

Tags: Raambekleding

Lange gordijnen zijn niet langer ‘verboden terrein’ wanneer het op het decoreren van je huis aankomt. Waar lange gordijnen een paar jaar geleden nog als ietwat suf werden gezien, worden ze nu steeds meer en meer populair, vooral in de woonkamer. Lange gordijnen in de woonkamer dienen niet alleen het praktische nut om daglicht buiten te houden, ze dragen ook zeker bij aan het creëren van een fijne sfeer in je woonkamer.

Lange gordijnen in de woonkamer helpen je om een unieke sfeer in de kamer te krijgen door de beste elementen van je woonkamer te benadrukken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan meer in dit blog!

Bepaal jouw eigen woonstijl met de juiste gordijnen

Met lange gordijnen in in je woonkamer kun je jouw woonkamer een bepaalde look geven, afhankelijk van het materiaal en de kleur.

Wanneer je kiest voor donkere, extra lange gordijnen die neervallen tot op de vloer creëer je een 'hotel-achtige' ambiance met een zachte, rustige en relaxte uitstraling. Het is een goed idee om lange, donkere gordijnen te gebruiken in lichte woonkamers met grote ramen waar veel daglicht door naar binnen komt.

Aan de andere kant, als een lichte elegante stijl meer jouw smaak is kun je ook kiezen voor lange gordijnen van lichte stoffen in heldere kleuren die subtiel de vloer raken. Dit zorgt ervoor dat er meer licht in de kamer kan komen en is een perfecte keuze wanneer je een heldere woonkamer wilt.

Grote ramen verdienen een mooi gordijn

Ben jij gezegend met grote ramen in je woonkamer? Lucky you! Dan kun je deze ramen prachtig decoreren en accenturen met mooie gordijnen. Extra lange gordijnen in zware gekleurde stoffen zijn ideaal om een grote raampartij extra te benadrukken. Ze geven je woonkamer meer 'body' en zorgen er ook voor dat je uitzicht vanuit het raam een mooie omlijsting krijgt.

Gordijnen maken het ook makkelijker om de ruimte voor het raam te decoreren. Een fauteuil of bankje dat voor een groot raam staat kan er nogal wat 'kaal' en 'saai' uitzien. Wanneer je lange gordijnen bij het raam hebt hangen ziet het er meteen al een stuk gezelliger uit!

Join the fashion with long curtains in the living room

 

Accentueer de hoogte van je woonkamer met lange gordijnen

Wanneer je een hoog plafond in je woonkamer hebt kun je dit goed benadrukken door de bovenkant van het gordijn net iets boven het raam te hangen. Hierdoor oogt je woonkamer nog hoger en nog ruimer. Decoreren met lange gordijnen van vloer tot plafond is een goede optie voor kleine, hoge ruimtes.

Tip: Laat je lange gordijnen op maat maken zodat je er zeker van bent dat je gordijnen niet te kort zijn aan de onderkant. 


Join the fashion with long curtains in the living room

 

Kies gordijnen voor je woonkamer die passen bij de grootte van de kamer

Je moet de gordijnen kiezen die helpen het effect te bereiken dat je in de kamer wil creëren. In een grote woonkamer zijn extra lange gordijnen in donkere, volumineuze stoffen een goede keuze. Door te decoreren met zware gordijnen geef je de kamer een luxe, warme uitstraling, waardoor je een aangename, intieme sfeer genereert. Zware stoffen zorgen er trouwens ook voor dat je gordijnen mooi vallen.

Als je woonkamer maar klein is kun je gordijnen kiezen van een wat dunnere stof in lichte kleuren. Het buitenlicht in combinatie met de heldere gordijnen zorgen ervoor dat de kamer groter lijkt. Daarom zijn lange, lichte gordijnen die meer daglicht binnenlaten in je woonkamer een perfecte oplossing voor kleine woonkamers.
 

Shop de artikelen

Displaying 0 - 0 of 0