Uitgerust wakker worden met het juiste koudschuim- of traagschuimmatras

Niets is lekkerder dan uitgerust wakker worden. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan je welzijn en gezondheid. Een geschikt matras is van groot belang voor een goede nachtrust. Het matras moet je lichaam op alle punten ondersteunen, zo kunnen je spieren ontspannen en rust je optimaal uit. Daarnaast is het belangrijk dat je matras voldoende ventileert. Je wilt tenslotte niet je bed uit zweten ’s nachts van de hitte. Lees hier meer over de voordelen van onze schuimmatrassen en ontdek welk type matras geschikt is voor jou. 

Schuimmatrassen voor ieder gebruik

Een schuimmatras heeft enorm veel toepassingsmogelijkheden en kunnen eigenlijk op iedere soort bodem. Schuimmatrassen kunnen rechtstreeks op de grond worden gelegd of in een bedframe. Een schuimmatras is daardoor niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook als logeerbed. Schuimmatrassen zijn ook perfect om te gebruiken in verstelbare bedden, omdat het schuim de matras flexibel maakt. Het schuimmatras komt het best tot zijn recht op een lattenbodem. De combinatie tussen de lattenbodem en het schuimmatras zorgen voor optimaal comfort en de juiste ondersteuning voor jouw lichaam.

Schuimmatrassen zijn opgebouwd uit een massieve laag traagschuim of uit schuimdelen en variëren in matrasdikte. Schuimmatrassen zijn dubbelzijdig, comfortabel en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn de traagschuim matrassen verkrijgbaar tegen heel gunstige prijzen.

De voordelen van schuimmatrassen

Ieder matras heeft zijn eigen voordelen, zo ook een schuimmatras. Deze matrassen hebben een hoog aanpassingsvermogen, dit houdt in dat het matras zich vormt naar jouw lichaam. In combinatie met een goede bedbodem zorgt het matras ervoor dat je lichaam optimaal wordt ondersteund. Een ander voordeel van een schuimmatras is de uitstekende ventilatie. Voor mensen die veel transpireren ’s nachts zijn schuimmatrassen een goede keuze. Daarnaast is een schuimmatras een duurzame keuze. De matrassen hebben een lange levensduur en kennen amper tot geen kuilvorming.

Bescherm je matras met een hoeslaken

Om de levensduur van je matras te verlengen, moet je het matras beschermen tegen vuil en vloeistoffen. In de nacht transpireer je ongemerkt en verlies je vocht. Zonder goede bescherming komt dit vocht in je matras. Je kunt je matras beschermen met twee verschillende hoezen. Als eerste een matrasbeschermer of een molton, deze beschermt je matras tegen vocht en vuil. Om je bed mooi aan te kleden en lekker zacht te kunnen slapen, doe je over je matrasbeschermer of molton een hoeslaken. JYSK biedt hoeslakens aan in verschillende kleuren, maten en materialen.

BASIC, PLUS en GOLD matrassen

Bedenk bij het kopen van schuimmatrassen waarvoor je de matrassen hoofdzakelijk gaat gebruiken. Bij JYSK zijn de matrassen ingedeeld in drie prijsklassen: BASIC, PLUS en GOLD. Bij aankoop van een GOLD-schuimmatras geven wij maar liefst 25 jaar garantie. Heb je behoefte aan advies en begeleiding voordat je jouw aankoop doet, ga dan langs bij de plaatselijke JYSK-winkel, waar onze medewerkers klaar staan om je te helpen. Bij JYSK zijn we experts in alles wat met beter slapen te maken heeft.