JYSK is een internationale retailketen met Scandinavische roots die het stylen van elke ruimte, in elk huis en elke tuin, makkelijk maakt.

Met meer dan 3.300 winkels en webshops in 48 landen zijn de geweldige aanbiedingen en goede service van JYSK altijd dichtbij, op welke manier de klant ook wil winkelen.

Oprichter Lars Larsen opende zijn eerste winkel in 1979 in Denemarken. Tegenwoordig heeft JYSK 30.000 medewerkers in dienst. 

De jaaromzet in boekjaar 2022/23 bedroeg 5,2 miljard euro. JYSK is onderdeel van het familiebedrijf Lars Larsen Group.

Wat betekent JYSK?

De naam JYSK is belangrijk voor ons als bedrijf, omdat die veel zegt over wie we zijn en hoe we als bedrijf functioneren. Het Deense woord jysk verwijst naar personen of dingen die afkomstig zijn van het Deense schiereiland Jutland. Als je van Jutland komt, ben je jysk, en mensen van Jutland worden over het algemeen beschouwd als hardwerkende, nuchtere en betrouwbare mensen.

Om die reden staat de JYSK-mentaliteit centraal in de manier waarop we zakendoen. We streven er altijd naar om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen en we willen dat onze klanten ons als bedrijf kunnen vertrouwen.