Het geschikte dekbed voor jou

Een dekbed draagt bij aan een goede nachtrust, net zoals een matras of een hoofdkussen. Kies daarom zorgvuldig het juiste dekbed dat past bij jouw behoefte. JYSK heeft een ruim assortiment dekbedden. Kies bijvoorbeeld een vierseizoenendekbed, dat je in elk seizoen kunt gebruiken. Heb je het snel koud, ga dan voor een winterdekbed. Of kies een zomerdekbed voor als de temperatuur buiten stijgt.

Als het aankomt op de vulling van je dekbed, heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor een synthetisch dekbed of een dekbed met natuurlijke vulling, zoals een donsdeken. Wist je dat we ook verzwaringsdekens verkopen? Het slapen onder een verzwaarde deken heeft veel voordelen.  

Welke dekbedmaat je ook zoekt: een kinderdekbed, een eenpersoonsdekbed, een tweepersoonsdekbed of een kinderdekbed: bij JYSK vind je altijd het perfecte dekbed. Lees onze dekbeddengids over het kiezen van het juiste dekbed of kom langs in één van onze winkels voor advies.

75 artikelen
  75 artikelen

  De juiste maat voor jouw dekbed

  Welke afmeting dekbed je kiest, is afhankelijk van je bed. Je dekbed is over het algemeen altijd langer dan jouw bed of boxspring. Heb je een eenpersoonsbed, dan kies je voor 140x200 cm. Bij een tweepersoonsbed kies je voor 200x220 cm of 240x220 cm voor een kingsize bed of lits-jumeaux. Heb je een extra lang eenpersoonsbed? Dan kies je voor de maat 140x220 cm. Uiteraard is het voor een tweepersoonsbed ook mogelijk om twee losse dekbedden aan te schaffen van 140x200 cm. Je leest meer over de maten van dekbedden in ons blog.

  Donsdeken of synthetisch dekbed? 

  Je kunt dekbedden kiezen met verschillende vullingen. Een dekbed met natuurlijke vulling bestaat vaak uit dons of veren. We hebben ook dekbedden van kapok en wol. Het grootste voordeel van dekbedden met natuurlijke vulling is dat ze vocht absorberen en dit van het lichaam afvoeren.

  Een synthetisch dekbed bestaat meestal uit luchtige, holle spiraalvormige polyester vezels. De dekbedden hebben een zachte hoes van polyester microvezel.

  Ben jij allergisch voor huisstofmijt? Kies dan een allergievrij dekbed. Hier lees je alles over allergievriendelijke dekbedden

  Kinderdekbedden 

  Kinderen hebben vaak andere behoeften wat betreft een dekbed dan volwassenen. Zo varieert de maat van een kinderdekbed. Zo hebben wij babydekbedden voor in een wieg in de maat 67x100 cm. Slaapt je peuter of kleuter in een speciaal peuterbed? Dan hebben we voor dit type bed ook een speciaal peuterdekbed in de maat 100x140 cm. Ook de kinderdekbedden in ons assortiment zijn gevuld met zowel natuurlijk dons en veren, als synthetisch dons. 

  Tieners slapen natuurlijk al in een eenpersoonsbed en gebruiken daarom vaak een normaal tienerdekbed in de maat 140c200 cm. Voor zowel peuters, kleuters als tieners, hebben we leuke dekbedovertrekken om de slaapkamer mee op te pimpen.