Topmatrassen voor extra comfort en ondersteuning

Een goede nachtrust hangt voor een groot deel af van het juiste matras. Een topmatras wordt ook wel een topper, matrastopper, topperbeschermer, oplegmatras, dekmatras of topdekmatras genoemd. Het is een dun matras, dat je bovenop je matras kunt leggen voor extra comfort en ondersteuning dat ten goede komt van jouw slaapkwaliteit. Er zitten veel voordelen aan een topmatras: Het geeft extra slaapcomfort, het kan de stevigheid van je matras wijzigen, het beschermt matrassen tegen vocht en slijtage, je kunt de hoes van een topmatras meestal wassen. Heb jij een tweepersoonsbed met twee eenpersoonsmatrassen? Ook dan is een topper handig! Met een topmatras kun je de hinderlijke naad tussen de twee matrassen verhelpen. Heb je een verstelbaar bed? Dan hebben wij ook splittoppers.  Lees meer over de voordelen van een topmatras in onze blog.

Wil jij weten welk topmatras het beste bij jou past? Je bent altijd welkom in onze winkels voor advies en tips.

Verleng de levensduur van je matras met een topmatras

Om de levensduur van je matras te verlengen, adviseren wij om je matras te combineren met een goed topmatras of een matrasbeschermer. Een goed topmatras biedt niet alleen extra comfort, het beschermt je matras tegen slijtage en vocht. Hierdoor blijft je matras langer goed.

Topmatrassen worden vaak gebruikt als een beschermende laag bovenop boxsprings, springmatrassen of schuimmatrassen. Door een topmatras op je matras te leggen, wordt de levensduur van het matras oppervlak verlengd en krijg je ook een schoner slaap milieu. Het topmatras neemt een groot deel van het lichaamszweet op dat je verliest tijdens je slaap. Doordat er weinig tot geen zweet in je matras komt, verleng je de levensduur van je matras.   

Comfortabel slapen met een topmatras

Heb jij een nieuw matras gekocht maar vind je hem te hard of stevig? Of juist te zacht? Of is je gewicht toe- of afgenomen sinds je je matras hebt gekocht? Een topmatras kan deze situaties goedkomen. Het kan dienen als compensatie als je matras te stevig of zacht is, of als de druk van je lichaam op het matras is veranderd en je minder comfortabel ligt dan vroeger. Met het juiste topmatras breng je een oud matras weer tot leven!

Welk topmatras past bij jou?

Bij JYSK hebben we een groot assortiment topmatrassen in verschillende afmetingen. In de breedte bieden wij topmatrassen van 45 tot 180 centimeter, in de lengte bieden wij topmatrassen van 80 tot 210 centimeter lang. Zo bieden wij voor iedereen wat wils.

We hebben voor iedere maat matras of boxspring een bijpassende topmatras. De dikte van de topmatrassen varieert van een wat dunner dekmatras of matrasbeschermer van 1 centimeter tot aan een dik traagschuim topmatras van 10 centimeter. Speciaal voor een verstelbaar elektrisch bed of een verstelbare boxspring, hebben we topmatrassen met een split in het assortiment. Bij sommige topmatrassen zit er alleen een split bij het hoofdeinde, maar er zijn ook topmatrassen met een split aan zowel het hoofd- als het voeteneinde.