Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Topmatras van WELLPUR op een bed

De voordelen van een topmatras

Wist je dat een topmatras je slaapkwaliteit enorm kan verbeteren? Een topmatras verlengt de levensduur van je matras. Het heeft zelfs de kracht om een matras dat bijvoorbeeld te hard voor je is, te veranderen in een matras die je comfortabele en ontspannen slaap geeft. Dit zijn slecht een paar voordelen van een topmatras. In deze blog lees je alles over de zin van een topmatras. 

Wat is een topmatras?

Een topmatras is een ongeveer 5 cm dikke matras die bovenop je gewone matras ligt. Dit wordt ook wel een topper, dekmatras of topdekmatras genoemd. Verwar een topmatras niet met een matrasbeschermer, die dunner en flexibeler is. Een matrasbeschermer wordt vooral gebruikt voor hygiënische doeleinden.

Voordelen topmatras

  • Een topmatras geeft extra slaapcomfort
  • Een topmatras kan de stevigheid van je matras wijzigen
  • Een topmatras beschermt je matras tegen vocht en slijtage
  • Een topmatras verlengt de levensduur van je matras
  • Een topmatras heeft meestal een wasbare tijk/hoes
  • Een topmatras kan een hinderlijke naad verhelpen bij twee eenpersoonsmatrassen

Een topmatras geeft extra slaapcomfort

Een goede topmatras zorgt voor extra comfort en een betere slaaphouding. Misschien heb jij wel snel last van je schouders of nek. In dat geval kan een topmatras zorgen voor extra ondersteuning van deze drukpunten.

Een topmatras kan de stevigheid van je matras wijzigen

Heb jij een nieuw matras gekocht maar vind je hem toch te stevig? Of is je gewicht toe- of afgenomen sinds je het matras gekocht hebt? Een topmatras kan deze situaties goedmaken. Het kan als compensatie dienen als je matras te stevig of te zacht is, of als de druk van je lichaam op de matras is veranderd en je minder comfortabel ligt dan vroeger. Je brengt een oud matras opnieuw tot leven met een juiste topmatras.

Een topmatras beschermt je matras

Als je een nieuw matras aanschaft, wil je hier natuurlijk wel voor lange tijd mee kunnen doen. Door een topmatras aan te schaffen bescherm je het matras. Want jouw lichaam komt als eerste in aanraking met het topmatras waardoor je het matras ontlast. Een topmatras verlengt de levensduur van je matras en beschermt het tegen vocht en slijtage. 

Een topmatras heeft een wasbare tijk

De meeste topmatrassen hebben een wasbare tijk of hoes. Waar het bij normale matrassen vaak lastig is om deze te wassen, kan dit bij een topmatras wel. Een topmatras is dus een hygiënische keuze. 

Een topmatras verhelpt de naad bij twee eenpersoonsmatrassen

Slaapcomfort is erg persoonlijk, dus misschien heb jij wel een ander matras dan jouw partner in het tweepersoonsbed. Het nadeel hiervan is dat er een hinderlijke naad ontstaat tussen de twee eenpersoonsmatrassen. Wanneer je er een tweepersoons topmatras overheen legt, is dit probleem opgelost en kun jij weer lekker tegen jouw partner aankruipen! 

Bekijk alle topmatrassen

Zijn er ook nadelen?

lakens

Welk topmatras kies je?

Welk topmatras je kiest, is erg persoonlijk. Geef je de voorkeur aan een hard of zacht matras? Heb je het snel koud of warm als je slaapt? Welk topmatras past het beste bij jouw bed? Neem even de tijd om deze vragen te beantwoorden en te voelen hoe elke topmatras aanvoelt als je erop gaat liggen. Als je last hebt van rugpijn, lees dan ons blog over hoe je het beste een matras kiest tegen rugklachten.

Kun jij tips gebruiken over hoe je je matras het beste schoon houdt? Lees dan ons blog met 8 tips voor het reinigen van je matras

Zo kies je het juiste bed of matras
 

Ontdek meer

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Wat is het beste matras voor jou? De ultieme gids

Wat is het beste matras voor jou? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Verkoelende slaapproducten en tips

Verkoelende slaapproducten en tips