Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Witte matrasbeschermer gedeeltelijk ontrold

De voordelen van een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer, een matrashoes of een topper. Hoe je het ook noemt, het kan een grote hulp voor je zijn en je helpen om zowel tijd als geld te besparen op de lange termijn.

Een matrasbeschermer is de laatste laag tussen het matras (of het topmatras) en het hoeslaken. Het is een zachte, lakenachtige laag die een hygiënisch doel dient en een extra beetje comfort aan je matras toevoegt. Waarom zou je kiezen voor een matrasbeschermer? Wij vertellen je het graag in ons blog. 

Wat is een matrasbeschermer?

Een matrasbeschermer is een dunne en flexibele laag die je matras beschermt. Het wordt meestal met elastische hoekbanden aan het matras bevestigd en kan gemakkelijk worden verwijderd voor het wassen.

Verwar het niet met een dikker topmatras, dat is een (ongeveer 5 cm dik) matras dat bovenop je gewone matras ligt. Een matrasbeschermer of topper kan je slaapkwaliteit verbeteren, de levensduur van jouw matras te verlengen en je uiteindelijk geld te besparen.

Zijn matrasbeschermers nodig?

Matrasbeschermers zijn in veel opzichten nuttig. Ze beschermen jouw matras tegen het zweet en de vochtigheid die we 's nachts allemaal loslaten. Zonder matrasbeschermer zal je matras of topmatras dit absorberen en vroegtijdig verslijten. Naast de beschermende en hygiënische voordelen zorgt een matrasbeschermer ervoor dat jouw lakens niet uitglijden en zorgt het voor een extra dun laagje zachtheid voor je nachtelijk comfort.

Kan een matrasbeschermer gewassen worden?

Matrasbeschermers zijn makkelijk van je matras af te halen en te wassen. Het wassen van een matras of een dikker topmatras kan een behoorlijke klus zijn. Zelfs als sommige matrassen een hoes hebben die je kunt afdoen, is deze niet altijd wasbaar. Het kan zijn dat je daarom een matras of een dikker topmatras beter buiten kunt luchten.

Matrasbeschermers kun je vaak op 60 graden wassen, zodat huisstofmijt dood gaat. Sommige matrasbeschermers hebben zelfs een antibacteriële of anti-allergische behandeling, waardoor wordt voorkomen dat bacteriën of huisstofmijten zich vermenigvuldigen. 

Welke matrasbeschermer is de juiste keuze?

Welke matrasbeschermer je moet kiezen hangt af van zowel de grootte van het matras als van jouw individuele voorkeuren. Matrasbeschermers kunnen worden gemaakt van polyester, katoen of een mix. Neem de tijd om na te gaan welk materiaal jouw voorkeur heeft en of je extra bescherming nodig hebt tegen bacteriën en huisstofmijt. Weet je het nog niet zeker, dan kun je het altijd navragen bij onze vakkundige medewerkers in een van de JYSK-winkels.

Ontdek meer

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Wat is het beste matras voor jou? De ultieme gids

Wat is het beste matras voor jou? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Verkoelende slaapproducten en tips

Verkoelende slaapproducten en tips