Bescherm je matras met mooie lakens

Je bed opmaken begint bij een hoeslaken. Een matras zonder hoeslaken ligt niet lekker zacht, en is bovendien ook niet erg fris. Je bent de hele nacht in aanraking met beddengoed, het is dan ook van belang dat je hoeslaken lekker zacht ligt. Naast het feit dat een hoeslaken zacht ligt, ziet het er ook nog eens mooi uit. Een hoeslaken geeft je matras een mooie uitstraling, en houdt het matras fris en schoon. De lakens zijn verkrijgbaar met of zonder elastiek, zo kun je zelf bepalen wat je het prettigste vindt. Onze lakens passen bovendien niet alleen om een gewoon matras, maar ook om een topmatras of een boxspring. Voor ieder bed heeft JYSK een geschikt hoeslaken.

Kies een hoeslaken in een kleur die matcht bij jouw bed, dekbedovertrek en kussenslopen. Wij verkopen hoeslakens in de kleuren blauw, grijs, naturel, wit en zwart. Voor iedere stijl heeft JYSK een geschikt laken.

51 artikelen
  51 artikelen

  Lakens; mooi én praktisch

  Een hoeslaken is niet alleen belangrijk voor de aankleding van je slaapkamer, het heeft ook een functionele bijdrage aan het bed. Vaak heb je twee typen hoeslakens op je bed liggen, een molton of een matrasbeschermer met daar omheen een gewoon laken of hoeslaken. Het onderste laken beschermt je matras tegen vochtverlies in de nacht en verlengt daarmee de levensduur van je matras. Het bovenste laken laat je matras er mooi uit zien en is zacht om op te slapen.  

  Lakens met of zonder elastiek

  JYSK heeft lakens in verschillende maten en kleuren. Als je op zoek bent naar een nieuw hoeslaken, heb je de keuze uit twee verschillende soorten hoeslaken: met of zonder elastiek.

  Het hoeslaken zonder elastiek is van oudsher welbekend. Deze hoeslakens worden vaak gebruikt voor spring- en schuimmatrassen. Je plaatst het hoeslaken om het matras en stopt het daarna tussen het matras en het bedframe waarin het matras is geplaatst. Het matras houdt het hoeslaken op de plek.

  Hoeslakens met elastiek hebben elastische hoeken en/of randen en zijn zo gevormd dat ze passen om een bepaald type matras of geschikt zijn voor een bepaalde matrashoogtes. Er zijn meerdere soorten hoeslakens met elastiek verkrijgbaar, namelijk:

  • Matrashoeslaken met elastische hoeken
  • Boxspringhoeslaken
  • Hoeslaken voor topmatras
  • Stretchhoeslaken

  Bij JYSK verkopen we ook matrasbeschermers, dit zijn lakens die het matras beschermen tegen bijvoorbeeld bedplassen of overmatig transpireren. 

  Welk materiaal laken past bij jou?

  Er zijn verschillende materialen hoeslakens beschikbaar. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor een type materiaal. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de mate waarin je transpireert ’s nachts. Als je veel transpireert, kan je het beste voor een katoenen hoeslaken kiezen. Heb je het snel koud, ga dan voor een hoeslaken van badstof. Bij JYSK verkopen we lakens in de volgende materialen:

  • Badstof
  • Jersey
  • Katoen
  • Flanel
  • Satijn
  • Polyurethaan (bij een waterdicht laken)

  Hoe kies je een geschikt laken uit?

  Om je matras zo optimaal mogelijk te beschermen, is het van belang een goed hoeslaken uit te kiezen. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de lengte en breedte van het matras, maar ook naar de hoogte ervan. De maximale hoogte van het hoeslaken staat aangegeven bij het artikel. Kies een hoeslaken dat bij de maten van jouw matras past, alleen op deze manier bescherm je jouw matras optimaal. Daarnaast kan je bepalen welke kleur hoeslaken je wilt. Je kan gaan voor een lichte kleur zoals wit, naturel of licht grijs, of voor donkerdere kleuren zoals grijs, blauw en zwart. Match je hoeslaken met je dekbedovertrek en kussens om eenheid te creëren in je slaapkamer.