Een comfortabel matras voor een goede nachtrust

Je nachtrust bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt gedurende de dag. Een goed matras is dus erg belangrijk voor je slaap en onmisbaar als je uitgerust wakker wilt worden. Kies een comfortabel, luxe matras voor de beste prijs.

Bij JYSK kies je uit een ruim assortiment comfortabele matrassen. Wij hebben springveermatrassen, schuimmatrassen, peutermatrassen, vouwmatrassen, logeermatrassen en boxmatrassen. Wil je een eenpersoonsmatras van 80x200 of 90x200 cm of een tweepersoonsmatras van 140x200, 160x200 of 180x200 cm? Bij ons kies je uit verschillende maten en soorten. Zo hebben wij springveermatrassen en schuimmatrassen met traagschuim of koudschuim.

Heb je snel last van rugklachten? Zoek je een hard of juist zacht matras? Voor iedere persoonlijke voorkeur hebben wij een geschikt matras. Shop gemakkelijk online of kom een matras testen in één van onze winkels. Wij adviseren en helpen je graag.

 

56 artikelen
  56 artikelen

  Kies de juiste maat voor jouw matras

  Jouw nieuwe matras moet natuurlijk wel passen bij jouw bed en bij jouw lengte. Zoek je een matras voor een eenpersoonsbed, twijfelaar, tweepersoonsbed of een extra lang matras?

  Wij hebben matrassen met verschillende afmetingen. Je kunt kiezen uit de maten: 70x190 cm, 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm en 90x210 cm. De meest gebruikte maat voor een eenpersoonsbed is 90x200 cm. Je kunt voor een tweepersoonsbed ook kiezen voor twee eenpersoonsmatrassen. Aan jou de keus!

  Ontvang je vaak logees? Bekijk dan ook eens de logeermatrassen. Deze zijn opklapbaar waardoor het bed niet in weg staat wanneer er geen logeetje is. 

  Springveermatras of schuimmatras?

  Wij verkopen springveermatrassen en schuimmatrassen. Schuimmatrassen bestaan vaak uit meerdere lagen met verschillende soorten schuim. De kern is dan bijvoorbeeld gemaakt stevig polyetherschuim terwijl de toplaag gemaakt is van traagschuim waardoor je extra ondersteuning en comfort ervaart. De meeste schuimmatrassen hebben een toplaag met een profiel waardoor er meer lucht in het matras komt wanneer je jezelf omdraait. Een springveermatras heeft een lange levensduur en is vaak steviger. Vaak heeft een springveermatras twee kanten met verschillende niveaus van stevigheid, dit kan bijvoorbeeld ontzettend fijn zijn wanneer je het bed deelt met iemand die een andere stevigheid fijner vindt. 

  Kies het type matras dat bij jou past

  Onze matrassen zijn in veel verschillende typen en soorten verkrijgbaar. Ieder lichaam heeft natuurlijk een andere behoefte.

  Je kunt kiezen voor een matras dat meer warmte geeft of juist zorgt voor een verkoelende werking. De een houdt van een hard en stevig matras, de ander van een zacht matras.

  Wil je een matras met koudschuim of een matras met pocketveren? Een matras van schuim vormt zich naar de contouren van je lichaam. Een matras met pocketvering kun je vaak omdraaien, wat de levensduur van je matras ten goede komt.

  Kies het matras dat jouw lichaam de juiste ondersteuning en comfort geeft. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een matras. Ben je bijvoorbeeld  een buikslaper of een zijslaper? Daarnaast is het ook van belang dat je een matras aanschaft passend bij je gewicht. 

  Verleng de levensduur van je matras

  Een matras is een belangrijke aankoop en je wil natuurlijk dat je matras lang mee gaat. Besteed daarom aandacht aan het onderhoud van je matras.

  Kies een matrasbeschermer voor over je matras, dit zorgt ervoor dat vocht wat je ’s nachts verliest minder snel in je matras trekt. Je kunt ook kiezen voor een topmatras voor extra bescherming. Gebruik altijd een laken, matrashoes of onderlaken voor over je matras. De meeste springveermatrassen kun je omkeren, wat zorgt voor een langere levensduur.

  Wanneer je ’s morgens opstaat is het goed om je dekbed met eventueel de bedsprei open te slaan. Op deze manier kan je matras of topmatras luchten, zodat het vocht niet in het matras trekt.

  Het is ook van belang dat je de juiste lattenbodem in het bedframe of hoogslaper hebt liggen. Zeker bij een springveermatras is het belangrijk dat de lattenbodem voldoende latten heeft omdat anders de vering er door heen kunnen drukken. Dit kan dan je matras blijvend beschadigen. Daarnaast zorgt een lattenbodem voor een goede ventilatie om schimmelvorming te voorkomen onder het matras.

  Lees meer tips over het onderhoud van je matras in onze matrassengids.