Mooie lampen voor in de woonkamer, slaapkamer of kantoor

Je woonkamer is ingericht met de mooiste meubelen, plaids en sierkussens, maar goede verlichting is minstens zo belangrijk. Met verlichting kun je de sfeer in een ruimte bepalen. Wil je een hanglamp of een staande lamp? Of ga je toch eerder voor een schattig bureaulampje of tafellamp? JYSK heeft een breed assortiment trendy en goedkope lampen die je direct online kunt kopen. Voor nog meer sfeer kun je ook kiezen voor leuke sierverlichting, zoals een lichtsnoer, letterlamp, lightbox of batterijlamp. Ook de benodigde peertjes en batterijen koop je bij JYSK. 

49 artikelen
  49 artikelen

  Verlichting voor in je woonkamer

  In je woonkamer gebruik je vaak verschillende soorten lampen. Boven de eettafel hang je vaak één of meerdere hanglampen of plafondlampen. Naast of achter de bank vind je het misschien wel fijn om een stijlvolle staande lamp te plaatsen die je ook als leeslamp kunt gebruiken. Op een dressoir of TV-meubel is het juist leuk om een mooie tafellamp met een hippe kap te plaatsen. Kies dan ook voor een tafellampje dat matcht met de accessoires die erbij in de buurt staan. Heb je nog ergens een donker hoekje waar je geen lampje hebt hangen? Een handige klemspot plaatst je op iedere plek. 

  Sfeervolle lampen voor in de slaapkamer

  In je slaapkamer is sfeerverlichting net zo belangrijk als in de woonkamer. Wanneer je naar bed gaat, wil je namelijk niet te fel licht zien. Hier kom je namelijk niet van in de slaap stemming. Plaats daarom op je nachtkastje een klein nachtlampje met zacht licht. Een dergelijke schemerlamp kun je makkelijk zelf maken door er een peertje in te plaatsen dat een lagere lichthoeveelheid, een lager lumen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bedlampjes, maar ook voor plafondlampen. 

  Sfeerverlichting in je interieur

  Met sierlampen en sfeerlicht kom je ook een heel eind als je jouw huis wilt verlichten. Hang een leuke lichtslang of lichtsnoer langs de spiegel of plaats een batterijlamp op een plek zonder stopcontact in de buurt. Een hippe maanlamp of sterrenlamp is uitermate geschikt voor in de slaapkamer en maakt een leuke projectie op het plafond.

  De geschiedenis van lampen

  Voordat de lamp zoals we hem nu kennen bestond, was vuur de eerste uitvinding van een mens die verlichting bracht en lange tijd de enige vorm van verlichting. Tot de tijd van de Egyptenaren die met touw en dierlijke vetten in olieachtige vorm de kaars uitvonden. In de Romeinse periode was de olielamp de meest voorkomende vorm van verlichting. Sinds de industriële revolutie werd er onderzoek gedaan naar elektrische lampen, die uiteindelijk de uitvinding van de gloeilamp opleverde. In de huidige tijd worden laatstgenoemde lampen steeds vaker vervangen door bijvoorbeeld LED lampen vanwege de duurzaamheid. De reden waarom we bij JYSK LED lampen aanbieden.