Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Feestelijke tafelschikking voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

We verwelkomen het nieuwe jaar en nemen afscheid van het oude. Oudejaarsavond is de tijd om iets extra's te doen als het gaat om je aankleden, heerlijk eten, sprankelende drankjes - maar ook als het gaat om het dekken van een mooie tafel.

Een mooie gedekte tafel kan een fantastische sfeer creëren voor een etentje, en het hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. In deze blogpost zullen we je inspireren om een tafel te dekken voor oudejaarsavond, waarmee je gegarandeerd indruk zal maken op je gasten.
 

Kandelaars, kaarsen en versiering op een nieuwjaarstafel
GREGORKandelaar GREGOR Ø7xH11 cm marmer
3,50/stuk
7,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 4,- /stuk (-13%)
Normale verkoopprijs: 7,- /stuk (-50%)

Creëer sfeer met lantaarns en kaarsen

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je al het goud en glitter in huis hebt dat hoort bij een traditioneel oudejaarsdiner. Maak een verzameling kaarsen op een dienblad op tafel. Zet een lichtsnoer in een glazen vaas of zet gewoon al je kandelaars op tafel - ze hoeven niet bij elkaar te passen om er geweldig uit te zien!

Geef je tafeldecoratie wat glans in de vorm van slingers of hergebruik enkele van de feestelijke kerstornamenten in je tafeldecoratie.

Focus op de hele kamer en niet alleen op de eettafel. Plaats bijvoorbeeld lantaarns en kaarsen in de kamer zodat ze als achtergrond dienen voor de gedekte tafel. Als je de hele kamer bij je decoratie betrekt, ontstaat er pas echt een magische sfeer: Je gasten worden omringd door flikkerende lichtjes die dat perfect gezellige en sfeervolle licht geven.

Mix kleuren en looks in het servies

Richt je nu op het servies. Borden en kommen hoeven niet tot dezelfde collectie te behoren om bij elkaar te passen. Het is makkelijk en juist leuk om verschillende looks en kleuren te mixen om een geraffineerde en elegante uitdrukking te creëren. Combineer bijvoorbeeld de unieke borden FERDUS met de kom KLAES en voeg de ASLAUG ster toe voor een elegante touch.

Zorg voor een feestelijke sfeer met bloemen

De kers op de taart en een goede manier om de juiste sfeer te creëren is door vazen met bloemen op tafel te zetten.

Versier je tafel met glazen en keramieken vazen en maak gebruik van decoratie die je al in huis hebt. De vazen kunnen dienen als opvallende blikvangers op tafel. Stijl ze met takken en bloemen. Bespuit takjes met een beetje glitter voor dat échte nieuwjaarsgevoel of verspreid een feestelijke slinger over de tafel.

Kunstbloemen maken het versieren van de tafel voor oudejaarsavond nóg eenvoudiger. Je kunt het ruim van tevoren voorbereiden, want de bloemen blijven er vers uitzien. En als bonus blijven ze er nog lang mooi uitzien en kun je ze nog vaker gebruiken!


Wij wensen je een hele fijne en gezellige jaarwisseling toe! En natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar.  

Ontdek meer

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie