Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
5 tips voor het inrichten van de hal

5 tips voor het inrichten van de hal

De entree kan een van de meest uitdagende kamers zijn om in te richten. De ruimte is vaak beperkt, en er is een grote behoefte aan goede opbergoplossingen.

De hal is de eerste ruimte die jij en jouw gasten zien bij het binnentreden van het huis. Het moet gastvrij aanvoelen en de toon zetten voor de rest van het huis. Hoewel de gang vooral functioneel moet zijn, mag het er ook zeker mooi uit zien. Wij geven je 5 tips!

1. Onderschat de behoefte aan opbergruimte niet

De behoefte aan opbergruimte in de hal hangt af van de behoeften van jou en je eventuele huisgenoten. Hoe meer mensen er in je huis wonen, hoe meer opbergruimte er nodig is. Denk aan opbergoplossingen zoals schoenenkasten, ladekasten, manden en opbergboxen

Plastic opbergbox in verschillende formaten


De hal kun je minder rommelig laten lijken door te kiezen voor opbergoplossingen met gesloten schappen.

Je kunt je kasten ook aanpassen op de seizoenen. In de zomer kun je je winterjassen, winterlaarzen, handschoenen en mutsen bijvoorbeeld opbergen op de zolder of in een ander vertrek als je dat hebt. Op deze manier blijft je hal opgeruimd en netjes. 

Als we thuiskomen, hebben we vaak onze handen vol met spullen die we kwijt moeten. Maak het jezelf gemakkelijk en creëer een plek voor je sleutels en tas. 

2. Extra sfeer met een uitnodigend vloerkleed

Een vloerkleed in de gang heeft veel verschillende functies. Allereerst is het praktisch. Als je thuiskomt met vuile schoenen beschermt het de vloer. Het is ook goed voor de akoestiek en brengt een gevoel van warmte in je gang. Maar het is ook een geweldig item om een samenhangende en uitnodigende sfeer te creëren. Kies tussen veel verschillende ontwerpen, materialen en maten:

3. Check je outfit bij vertrek

Voor velen is een spiegel een belangrijk element in de hal. Hiermee kun je jouw outfit nog een laatste keer controleren voordat je de deur uitgaat en het staat natuurlijk ook mooi als decoratief item in je hal. 

Ronde rotan spiegel tegen beige muur


Kies tussen een lange spiegel waarin je jezelf helemaal kunt zien, of een mooie ronde spiegel die prachtig aan de muur staat. 
 

4. Ga zitten in de hal

Een bankje is zowel een praktisch als decoratief meubelstuk. Gebruik een bankje wanneer je je schoenen moet uit- of aantrekken en om een uitnodigende entree tot je huis te creëren. Als je weinig ruimte hebt kan een klein krukje een goede optie zijn. Het kan zowel gebruikt worden als zitplaats of als plek om je tas of sjaal op te leggen. Zo voorkom je dat het op een hoopje in de hoek belandt.

 

5. Decoratie voor een persoonlijke touch

Waarom zou je de hal niet mooi inrichten? Het is tenslotte ook een onderdeel van je interieur. 

Goed gekozen woonaccessoires, zoals vazen, kussens, decoratieve schalen of fotolijsten geven jouw hal persoonlijkheid en maken het meer uitnodigend. Een klein schaaltje is perfect voor jouw sleutels en portemonnee. Zet het op een plankje naast de spiegel en zo weet je altijd waar je je sleutels moet zoeken.

Ontdek meer

De kleur van het jaar

Verwelkom de lente met rustige, groenblauwe tinten

Wat je moet weten over verlichting in je slaapkamer

Ruim je huis op met deze 7 simpele tips

Vind jouw lokale JYSK winkel

Krijg advies en hulp van onze JYSK medewerkers en ontdek ons uitgebreide assortiment in de winkel.