Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kunstgras voor buiten in grijze plantenbakken en drie kunstplanten voor binnen

Verfris je huis en tuin met kunstplanten

Groene planten en bloemen geven leven en warmte aan een minimalistisch interieurontwerp, maar kunnen ook een rustgevend effect hebben in een huis met veel spullen en kleuren. Bloemen en planten zijn perfect om een ruimte af te maken, maar als je geen groene vingers hebt, kan het moeilijk zijn om alle planten in leven te houden.

Sommigen fronsen misschien hun wenkbrauwen als ze aan kunstplanten denken, maar daar is geen reden voor.  Bij JYSK verkopen we kunstbloemen en -planten van de beste en meest natuurlijke kwaliteit. Je kunt jouw huis - binnen en buiten - dus eenvoudig decoreren met kunstbloemen en -planten.

Groene kunstbloemen in verschillende vormen en maten

Waarom kiezen voor kunstplanten?

De voordelen van kunstplanten ten opzichte van echte zijn er genoeg, dus als je nog twijfelt of neppe planten iets voor jou zijn, lees dan verder.

Ten eerste, kunstplanten zijn geweldig vanwege het lage niveau van onderhoud dat nodig is. Je hoeft niet na te denken over te weinig of te veel water geven. Je kunstplanten zien er groen en fris uit en vragen een minimale inspanning van jou. Dit maakt kunstplanten een perfecte oplossing voor jouw zomerhuis of als je veel reist en voor langere tijd van huis bent.

Een ander voordeel is dat je kunstplanten kunt neerzetten waar je maar wilt. Je hoeft geen rekening te houden met de kamertemperatuur of dat ze te weinig of te veel licht krijgen.

Met realistische kunstplanten ziet je huis er altijd fris en uitnodigend uit voor ongenodigde gasten. Gebruik kunstmatige tuinplanten om je terras of balkon er altijd weelderig uit te laten zien. 

Twee grijze plantenbakken met kunstmatige tuinplanten

Tot slot zijn kunstbloemen een goede oplossing als er iemand in het huishouden is die allergieën heeft, waardoor bepaalde levende planten niet in huis mogen zijn.

Kunstplanten die buiten kunnen staan

Iedereen heeft wel een plekje in de tuin, op het balkon of op het terras, waar het een beetje een gedoe is om een groene oase te creëren. Dat kan zijn omdat er te veel schaduw of zon is of omdat er geen water is. Op sommige plaatsen is het winderig, wat het moeilijk maakt om te decoreren met planten en bloemen. Hier kunnen kunstplanten een grote hulp zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en decoreer jouw leefruimte buiten met kunstplanten:


Kunstmatige tuinplanten zijn ook zeer geschikt als ruimteverdeler op het terras. Als je de luxe hebt van een grote buitenruimte, gebruik dan buitenplanten en plantenbakken om je zithoek te scheiden van de eethoek.

Het enige wat je hoeft te doen is genieten van de aanblik van de prachtige kunstmatige buitenplanten en vergeet niet om ze te beschermen bij slecht weer, net zoals je zou doen met echte planten.

Hoe maak je kunstplanten schoon?

Kunstplanten hebben geen water of meststof nodig en zullen geen bladeren laten vallen als het tocht, maar nepplanten hebben nog steeds verzorging nodig om ze er goed uit te laten zien.  Vooral stof wordt al snel je grootste probleem als het op nepplanten aankomt.

Houd je kunstbloemen mooi door ze gewoon af te nemen met een vochtige doek. Je hebt geen speciaal schoonmaakmiddel nodig. Meestal hoef je alleen het stof schoon te maken, dat makkelijk van water afgaat. Maar zorg ervoor dat je ze voorzichtig afdroogt om hun vorm en kleur te behouden.

Ontdek meer

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen

Een gids voor sneldrogende en weerbestendige tuinmeubelen

Een gids voor sneldrogende en weerbestendige tuinmeubelen