Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vrouw slaapt onder een verzwaringsdekbed en een man leest in bed

De voordelen van een verzwaringsdeken

Heb jij regelmatig moeite om in slaap te vallen? Voel je je rusteloos of dwalen gedachten door je hoofd? Als dit je bekend voor komt, dan kun je overwegen om te kiezen voor een verzwaringsdeken. Een verzwaringsdeken voelt aan als een warme, zachte knuffel en kan je helpen om beter te slapen. Een verzwaard dekbed is, zoals de naam al doet vermoeden, extra zwaar en creëert met zijn gewicht een druk op het lichaam die een lading positieve effecten initieert. Dit kan weer bijdragen aan een betere slaap. 

De stevige, maar tegelijkertijd zachte druk die de verzwaringsdeken creëert, wordt 'Deep Pressure Touch Stimulation' (DPTS) genoemd. Studies tonen aan dat DPTS leidt tot een verhoogde afgifte van kalmerende, 'feel good' hormonen. Tegelijkertijd daalt het niveau van het stresshormoon en stijgt het niveau van het slaaphormoon. Met andere woorden: een verzwaard dekbed kan het gevoel van welzjin verhogen en het inslapen vergemakkelijken. 

Een verzwaringsdeken met glasparels

Een verzwaringsdekbed is geschikt voor iedereen en niet alleen voor degenen die niet tevreden zijn met hun slaapkwaliteit. Het gewicht van het dekbed en de omhullende en flexibele constructie stelt jou in staat om te ontspannen, een efficiëntere diepe slaap te krijgen, zodat je goed uitgerust wakker wordt en je je goed voelt. 

Het dekbed is extra zwaar doordat het vakjes heeft die gevuld zijn met kleine glasparels. Het gewicht van de glasparels zorgt ervoor dat het dekbed zich aanpast aan het lichaam. De hoes zorgt voor een soepele, gelijkmatige druk over het lichaam. 

Kies het juiste gewicht

We raden je aan om een dekbed te kiezen dat overeenkomt met ongeveer 10-15% van je lichaamsgewicht. Het dekbed is verkrijgbaar in 3, 5, 7, 9, 11 en 13 kilo. Bekijk ons assortiment verzwaringsdekbedden

Gebruik van het dekbed

Met het verzwaringsdekbed kun je vanaf het begin dat je het gaat gebruiken, de hele nacht slapen. In het begin kan het echter een beetje vreemd aanvoelen, dus we raden je aan om voor jezelf een wen-periode van maximaal een maand in te stellen. Gebruik het dekbed voor een korte periode en bouw het beetje bij beetje op. 

Let op

Mensen met een zwakke long- of spiercapaciteit dienen voor het gebruik van een verzwaringsdekbed hun arts te raadplegen. Als je enig ongemak voelt bij het gebruik van een verzwaringsdeken, stop dan met het gebruik ervan. 

Lees meer tips om sneller in slaap te vallen

Bekijk alle verzwaringsdekens

 

Ontdek meer

Wereld Slaapdag

Wereld Slaapdag

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Verkoelende slaapproducten en tips

Verkoelende slaapproducten en tips