Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vrouw slaapt vredig

Verkoelende slaapproducten en tips

Tijdens warme zomernachten kan het moeilijk zijn rust en comfort te vinden. Als je het te warm hebt gedurende de nacht, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om af te koelen.

1. Koop een zomerdekbed

Sommige mensen vinden het moeilijk onder een laken in slaap te vallen. Een koel zomerdekbed is ontworpen om jou comfortabel te laten slapen tijdens hoge temperaturen. Het voert warmte en vocht van je lichaam af zodat je uitgerust wakker wordt.

2. Gebruik het juiste beddengoed

Linnen beddengoed is ideaal voor de warme zomermaanden. Dit type stof neemt snel vocht op en laat het weer los. Dit effect houdt het beddengoed droog en fris en kan je helpen om zelfs tijdens de warme zomernachten een rustgevende slaap te krijgen. Beddengoed gemaakt van linnen is ook erg duurzaam. Het is pluisvrij en dit zorgt ook voor een gezondere slaapomgeving.

3. Koop een verkoelend topmatras

Als je nog geen topmatras hebt, is deze zomer het moment voor jou er een aan te schaffen - niet alleen omdat een topmatras de levensduur van je matras kan verlengen en beschermen, maar ook omdat je er een kunt kopen met verkoelende eigenschappen. Latex geeft je het gevoel dat je bovenop het topmatras ligt in plaats van erin te weg te zinken, en dat betekent dat de warmte geleidelijker wordt afgevoerd.

4. Gebruik een matrasbeschermer en ondersloop

Als je de neiging hebt 's nachts zweterig te worden, is een matrasbeschermer een goed idee. Het verlengt de levensduur van het matras of topmatras door het te beschermen tegen vocht.

Een ondersloop beschermt het kussen niet alleen tegen zweet, maar ook tegen haarstylingproducten, nachtcrème enz. Zo helpt het ook de duurzaamheid van het kussen te versterken.

5. Slaap in de juiste houding om 's nachts koel te blijven

Hoe minder van je lichaam de matras raakt, hoe beter. Daarom kan op je zij slapen nuttig zijn. Slapen in de zeesterrenhouding kan ook helpen om te ventileren en koel te blijven. Lees meer over slaaphoudingen en persoonlijkheden

6. Vind de goede pyjama

Kies een pyjama in een vochtafvoerend materiaal zoals bamboe of iets lichts zoals katoen. Je komt misschien in de verleiding om au naturel te slapen, maar bedenk dat de pyjama in ieder geval een deel van het vocht absorbeert en zo je beddengoed en lakens beschermt.

7. Houd een drankje en een vochtige doek bij het bed

Houd een fles water bij het bed - maar drink niet te veel als je niet midden in de nacht wakker wilt worden om naar het toilet te gaan. Je kunt ook afkoelen met een vochtige doek tegen je gezicht.

8. Sluit al het zonlicht buiten

Zorg ervoor dat je overdag al het zonlicht buitensluit met een verduisterend gordijn, verduisterende rolgordijnen of verduisterende verticale lamellen. De temperatuur in de slaapkamer moet idealiter lager zijn dan in de woonkamer - bij voorkeur rond de 18-19 graden. Verduisterende raambekleding voorkomt dat de zonnestralen de kamer opwarmen.

9. Eten en drinken dat je een warm gevoel kan geven

Pikant eten kan ervoor zorgen dat je gaat zweten, dus blijf de laatste paar uur voor het slapen gaan weg van cayennepeper en jalapeños.

Vermijd ook het drinken van alcohol en koffie 2-3 uur voordat je naar bed gaat.

Ontdek meer

Welk kussen moet je kiezen? De ultieme gids

Welk kussen moet je kiezen? De ultieme gids

Het favoriete beddengoed van onze inkoper

Het favoriete beddengoed van onze inkoper

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids