Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Wat zegt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid

Wat zegt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid

De muziek die je luistert, je kledingstijl, hoe je huis is ingericht of de manier waarop je iemand de hand schudt, het zegt allemaal iets over jouw persoonlijkheid. Maar wat je misschien nog niet wist is dat ook je slaaphouding iets over je persoonlijkheid zegt.

Jouw muziek- en kledingkeuze zijn vaak bewuste keuzes. Dit in tegenstelling tot de slaaphouding die je aanneemt, dat gebeurt vaak onbewust. Je slaappositie zou in dat geval dus iets kunnen zeggen over de ware jij.

Nu begint het interessant te worden. Onderzoek heeft aangetoond dat slaaphoudingen kunnen worden gekoppeld aan bepaalde karaktertrekken! Aan welke slaaphouding geef jij de voorkeur en wat zegt dat over jouw persoonlijkheid?

De Foetus

De foetushouding is de meest voorkomende slaappositie. Twee keer zoveel vrouwen als mannen geeft de voorkeur aan deze houding. Als je slaapt in de foetushouding kom je op het eerste gezicht misschien hard, teruggetrokken of getekend over, maar als iemand je beter leert kennen zal hij of zij ontdekken dat je eigenlijk een gevoelige ziel hebt en een goed hart. Naarmate jij meer tijd doorbrengt met iemand, begin je vanzelf te ontspannen en open je je hart.

Slaapadvies: Als je slaapt in de foetushouding en je wilt een goede nachtrust hebben dan is het raadzaam om een kussen tussen je knieën te zetten, dit zorgt er voor dat je minder spanning hebt in je spieren en je rug.


Foetushouding

De Soldaat

Je slaapt op je rug, met je lichaam in een rechte stand en met je handen naar beneden in de buurt van je lichaam. Net als een soldaat in een militair kamp. Degenen die slapen als een soldaat zijn rustig, gereserveerd en hebben hoge verwachtingen van zichzelf en van anderen.

Slaapadvies: De militairen onder ons zouden moeten slapen op een ondergrond die goed hun rug ondersteunt. Kies een stevig matras of een matras met een gemiddelde stevigheid.  

Soldaathouding
 

De vrije val

Als je slaapt op je buik, met het hoofd gedraaid naar één kant en je handen rond het kussen, dan slaap je in de ’vrije-val-positie’. Als jij ervan houdt om op deze manier te slapen ben je zeer communicatief, extravert, direct en gevoelig. Je houdt er niet van te worden bekritiseerd, om snel beslissingen te moeten nemen en je hebt een hekel extreme situaties.

Slaapadvies: Slapen op je buik is niet aan te raden, omdat het spanning in je nek veroorzaakt. Maar als je alleen liggend op je buik in slaap kan vallen, dan zou je een kussen onder je buik kunnen leggen ter hoogte van je bekken om de spanning te verminderen. Of je kunt je hoofd laten rusten op een zacht en dun kussen.   


Vrije val houding

De Zeester

De Zeester slaapt op zijn rug, met beide handen rond het kussen. Als jij dit ook doet sta je altijd klaar om anderen te helpen en ben je een goede luisteraar, wat je een goede vriend maakt. Je bent introvert en houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Net als Soldaten, kunnen mensen die slapen in de Zeester snurken en daardoor slecht slapen.

Slaapadvies: Je zal beter slapen als je een kussen onder je knieën legt, om de druk op de zenuwen in je heup te verminderen.


Zeester houding

De Sterrenkijker

De Sterrenkijker slaapt op zijn rug, met beide handen omhoog onder zijn hoofd of onder het kussen geplaatst. Meestal zijn ze optimistisch en gaan ze zorgeloos door het leven, blij met wat er om hen heen gebeurt. Ze zetten hun vrienden bovenaan aan de prioriteitenlijst en ze doen er alles aan om hun vrienden te helpen wanneer dat nodig is. Ze hebben hoge verwachtingen van het leven en zijn echte levensgenieters.


Sterrekijker houding

Doe de slaaptest

Wil jij weten hoe goed jij slaapt? Doe dan de slaaptest en vergelijk jouw score met andere mensen! 

Bronnen:

http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep
http://elitedaily.com/life/pillow-talk-sleeping-position-says-personality/930580/