Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Slaapkamer met tiener die onder een verzwaringsdeken slaapt

Waarom een verzwaringsdeken jouw slaap verbetert

Voel je je soms rusteloos voor het slapen gaan of heb je moeite om in slaap te vallen? Blijven je gedachten maar door je hoofd malen als je in bed ligt? Misschien is een verzwaringsdeken dan iets voor jou. In ons blog leggen wij de werking van een verzwaringsdeken uit en waarom dit je kan helpen goed te slapen.

Kalmerende werking

Ons nieuwe verzwaringsdekbed WELLBEE omhult je lichaam met een aangename druk. WELLBEE is een professioneel verzwaringsdekbed, dat je helpt sneller in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen. 


Verzwaringsdeken WELLBEE geeft een zintuigelijke stimulatie. Dit soort dekbedden worden vaak in de zorgsector gebruikt. Het dekbed weegt 7 kilo en is opgevuld met kleine glasparels. Dit gewicht wordt gelijkmatig over je lichaam verdeeld. Hierdoor krijg je het gevoel dat je lichaam omhelsd wordt door het dekbed. Als je 's nachts beweegt, bewegen de glasparels ook. Dit stimuleert je tastzin, kalmeert je zenuwstelsel en zorgt voor een gevoel van gemak. De hoes van WELLBEE is OEKO-TEX®-gecertificeerd. 

Lichaamstemperatuur reguleren

Het verzwaarde dekbed heeft nog meer eigenschappen waardoor je slaapkwaliteit verbetert. Het heeft een ingebouwde temperatuurregulerende werking, zodat je op een aangename en constante temperatuur kunt slapen. De zachte hoes van 100% katoen is voorzien van zogenaamde Outlast®-vezels en een extra laag Outlast®-textiel. Dit unieke materiaal heeft microcapsules die warmte absorberen en afgeven als dat nodig is. Als je lichaam warm is, nemen de microcapsules de warmte op en als je lichaam afkoelt, geven de microcapsules de warmte weer af. Zo wordt je lichaamstemperatuur gereguleerd en slaap je beter. De tijk is verdeeld in 9x12 vierkanten voor een gelijkmatige drukverdeling. Het WELLBEE dekbed heeft twee ingebouwde ventilatiekanalen die ervoor zorgen dat overtollige warmte en vocht kan ontsnappen. Zo slaap je in een frisse, droge en allergievriendelijke omgeving. 

Wasbaar dekbed

Verzwaringsdeken WELLBEE is wasbaar, waardoor het dekbed geschikt is voor mensen met een allergie. Was het in de wasmachine op 60 graden om huisstofmijt te verwijderen. We raden je aan om bij het wassen van het verzwaringsdekbed een waszak te gebruiken. Laat het dekbed liggend drogen, bij voorkeur buiten. 

7 kilo 

Met haar 7 kilo is het verzwaringsdekbed WELLBEE voor de meeste mensen geschikt. Het dekbed is ontwikkeld door professionele zorgspecialisten van ZiboCare die jarenlange ervaring hebben met het maken van verzwaringsdekens voor de zorgsector. 

Lees in dit blog meer tips over hoe je sneller in slaap kunt vallen

Bekijk alle verzwaringsdekens

 

Ontdek meer

Welk kussen moet je kiezen? De ultieme gids

Welk kussen moet je kiezen? De ultieme gids

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof