Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Ben jij in het bezit van een kleine badkamer? Bij het inrichten van een kleine badkamer moet je creatief zijn! Met goed doordachte oplossingen creëer je een badkamer die zowel mooi als praktisch is. Lees onze tips en maak van je kleine badkamer een rustgevende oase! 

1. Denk na over je opslagbehoeften

Bij het inrichten van een kleine badkamer moet je bedenken wat je allemaal wilt opbergen. Met beperkte ruimte wil je geen onnodige spullen rond hebben slingeren die belangrijke ruimte innemen.

Denk eerst na over welke spullen je niet nodig hebt in je badkamer. Dit geeft je een beter inzicht in waar je wel ruimte voor moet bewaren in je kleine badkamer. Door de waterdamp en wisselende temperaturen is het bijvoorbeeld geen goed idee om parfum, make-up en nagellak te bewaren op de badkamer. Dit zijn spullen die je ook prima in je slaapkamer kunt opbergen. 

2. Ga voor een lichte stijl

Richt jouw badkamer in met één of twee lichte tinten. Door dezelfde kleurtinten te kiezen voor de handdoeken, badkameraccessoires, een badmat en het eventuele douchegordijn krijg je een fijne en rustige look in je badkamer. Lichte kleuren laten de badkamer groter en ruimer ogen.

3. Kies slimme opbergoplossingen

wandplankenMandenTip:

4. Plaats een grote spiegel

Spiegels laten een ruimte optisch groter lijken. Kies dus voor een mooie, grote spiegel die je in de badkamer ophangt. Een grote spiegel is natuurlijk ook handig voor je beauty ochtend ritueel. 

5. Niet teveel decoratie

Tuurlijk wil je in je badkamer graag een aantal mooie (en handige) badkameraccessoires kwijt, zoals een mooie zeepdispenser, tandenborstelhouder of lekkere geurstokjes. Maar pas op dat je niet teveel decoratie en losse spullen in je kleine badkamer plaatst. Veel losse spulletjes ogen rommeliger en daardoor lijkt je badkamer sneller vol en druk. 

6. Hang handdoeken op

Kapstokken zijn er niet alleen voor de hal of kledingkast. De haken van een kapstok kunnen gebruikt worden om gebruikte of natte handdoeken op te hangen terwijl je de schone handdoeken op een plank of in een kast kunt neerleggen. Kies bijvoorbeeld voor mooie de knoppen HADSTEN

7. Zorg voor voldoende verlichting

Een goed verlichte badkamer is natuurlijk prettig, maar kan daarnaast ook zorgen voor een meer ruimtelijk gevoel. 

8. Houdt de badkamer netjes en schoon

Onze laatste tip is vrij simpel. Zorg ervoor dat je je badkamer netjes en schoon houdt. In een kleine badkamer oogt het sneller rommelig dan in een ruime badkamer. Dus houdt het bij en je kleine badkamer ziet er tip top uit! 

Ontdek meer

Tover je badkamer om tot een spa

Tover je badkamer om tot een spa

In de spotlight: Handdoeken

In de spotlight: Handdoeken

7 tips & tricks voor het wassen van kleding

7 tips & tricks voor het wassen van kleding

Verwen je vader op Vaderdag

Verwen je vader op Vaderdag