Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Was buiten laten drogen

De voordelen van je was buiten laten drogen

Het is lente en het weer wordt steeds beter! Dit is een goed moment om je was weer buiten te laten drogen in plaats van de wasdroger te gebruiken of je was binnen op te hangen. Wist je dat er heel veel voordelen zitten aan het drogen van je was in de frisse buitenlucht? 

Goed voor het milieu

Je kleding buiten laten drogen is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook een stuk beter voor het milieu.  Zo verbruik je namelijk minder stroom en laat je de natuur zijn werk doen. Ook is het beter voor je kleding om het buiten te laten drogen. In een wasdroger slijt je kleding namelijk een stuk sneller en kan het krimpen of uit vorm raken. Zo blijft je kleding dus langer mooi en hoef je minder vaak een nieuwe jeans of blouse te kopen wat ook weer beter is voor het milieu (én voor je portemonnee). 

Bespaar tijd

In de zomer droogt je was vaak sneller wanneer het buiten hangt dan in de wasdroger. Zo duurt het drogen van je was in de wasdroger al snel anderhalf tot 2 uur, waar het in de zomer buiten in 45 minuten helemaal droog kan zijn. Ook bespaar je tijd als je je was buiten ophangt, je hoeft dan namelijk een stuk minder te strijken. Door de wind verdwijnen al veel van de kreukels die je wel hebt als je je was uit de wasdroger haalt. En minder strijken klinkt als muziek in de oren toch! 

Extra fris

Er toch niets fijner dan dat je pas gewassen dekbedovertrek of kleding heerlijk naar de frisse buitenlucht ruikt? Ook zorgt de zon ervoor dat bacteriën die zich in je kleding ophopen gedood worden. 

Tips en tricks

De zon dood niet alleen bacteriën, maar kan er ook voor zorgen dat je witte was weer echt wit wordt. De zon bleekt vlekken in je kleding namelijk weg. Pas wel op met gekleurde was, deze kan hierdoor gaan verkleuren. Om dit tegen te gaan kun je gekleurde was dan ook beter binnenste buiten laten drogen.  

Zijn harde handdoeken voor jou een reden om je was niet buiten te laten drogen, dan hebben wij hiervoor de oplossing! Om ruwe, harde handdoeken tegen te gaan kun je ze eerst 10 minuten in de wasdroger stoppen en ze dan warm en dampend buiten hangen. Hierdoor voelen ze ook na het drogen in de buitenlucht nog steeds zacht aan. 

Om ervoor te zorgen dat er meer kreukels uit je kleding verdwijnen, is het verstandig om kleding met de zwaarste kant naar beneden te hangen. Hang broeken bijvoorbeeld aan de pijpen op, zo zorgt het gewicht ervoor dat de kreukels verdwijnen. Opnieuw scheelt ons dat veel strijkwerk! 

Bronnen:
https://www.leesvoer.net/was-buiten-drogen/ 
https://www.libelle.nl/lifestyle/was-buiten-drogen/
https://www.duurzaamthuis.nl/het-is-lente-laat-de-was-vrolijk-buiten-wapperen
https://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelijk/161707-de-zon-als-vlekverwijderaar.html
 

Ontdek meer

Tover je badkamer om tot een spa

Tover je badkamer om tot een spa

In de spotlight: Handdoeken

In de spotlight: Handdoeken

7 tips & tricks voor het wassen van kleding

7 tips & tricks voor het wassen van kleding

Verwen je vader op Vaderdag

Verwen je vader op Vaderdag