Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Laptop stand by bed

Studeren en werken vanuit je bed

Wij van JYSK spenderen graag de nodige uurtjes in bed en we zijn vast niet de enige! Over de hele wereld gebruiken mensen hun bed niet alleen om in te slapen, maar ook om in te eten, Netflix in te kijken, te chatten met vrienden en nog veel meer.

Sommige mensen werken ook vanuit bed of verwerken hun papierwerk vanuit hun slaapplek. Werken vanuit bed kan positief zijn voor je humeur en je hoeft hierdoor geen kostbare ruimte in te leveren voor een bureau, wanneer je bijvoorbeeld een klein appartement hebt. In plaats daarvan kun je al je papieren in een verrijdbare ladekast opbergen en een laptophouder gebruiken voor op bed.


Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee zou moeten houden, voordat je het bed induikt met je laptop.

Ergonomie tijdens je horizontale werkdag

Door je hoofd te veel naar voren te buigen loop je het risico op een stijve nek en een zere rug, dit moet je altijd zien te vermijden. Een verstelbaar bed, waarmee je zowel het voeten- als het hoofdeind kunt verhogen, voorkomt dat je nekpijn krijgt. Zorg ervoor dat de rest van je lichaam ook genoeg ondersteuning heeft, door middel van wat extra kussens. Vergeet niet om zo nu en dan van positie te veranderen.

 

Pas op voor uitstelgedrag

Luister niet naar dat stemmetje dat zegt: “Ik doe dit vanavond wel”. Het is verleidelijk om dingen gedurende de dag uit te stellen en dit wordt vaak nog erger wanneer je vanuit huis (of bed) kunt werken. Laat de mogelijkheid tot het checken van Instagram en het laatste nieuws je niet van je werk afhouden.

Pas op voor oververhitting, gebruik een laptophouder

Je moet altijd voorzichtig zijn wanneer je elektronische apparaten gebruikt. Ze kunnen erg warm worden, vooral wanneer ze op een dekbed liggen. Dit zorgt er namelijk voor dat de ventilatie van je laptop niet goed kan werken, waardoor deze oververhit raakt. Gebruik daarom een laptophouder, zodat je veilig op je laptop kunt werken vanuit bed.

Koester je slaap

Als je merkt dat je slaap wordt beïnvloed door alle andere activiteiten in bed, stop er dan mee en gebruik je bed louter voor slaap gerelateerde activiteiten. Sommige mensen zijn erg gevoelig en kunnen de stress die ze voelen voor (papier)werk ook waarnemen wanneer ze willen gaan slapen.  Hierdoor wordt het moeilijker om in slaap te komen en wordt de kwaliteit van je slaap slechter. Als je echt het idee hebt dat je actie moet ondernemen op dit gebied, maak dan van je slaapkamer een “apparaat-vrije” zone. Laad je telefoon ergens anders op en gebruik een ouderwetse wekker in plaats van je smartphone. 

Denk aan hygiëne

Vergeet niet om ongeveer iedere twee weken je bedlinnen te verschonen, dit voorkomt huisstofmijt. Of misschien iets vaker, als je niet van kruimels in bed houdt.

Ontdek meer

Het favoriete beddengoed van onze inkoper

Het favoriete beddengoed van onze inkoper

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken