Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Eetkamertafel en bureau in de woonkamer

Zo organiseer je je thuiswerkplek

Het afgelopen jaar is onze werkomgeving sterk veranderd, waarbij Teams vergaderingen de nieuwe norm zijn geworden. De meesten van ons werken meer dan ooit op afstand en onze keukens en woonkamers zijn ons nieuwe kantoor geworden.

In ons blog lees je hoe je je werkruimte van je leefruimte scheidt, zodat je professioneel kunt zijn wanneer je aan het werk bent en kunt ontspannen wanneer dat niet het geval is.

1. Maak onderscheid tussen werkruimte en woonruimte 

Een apart thuiskantoor hebben we niet allemaal. Waarschijnlijk werken veel mensen in de woon- of eetkamer en daarom is het belangrijk om duidelijke lijnen te trekken tussen werk en vrije tijd. Ruim aan het einde van de werkdag je computer en andere werkspullen op. Zet het niet op de eettafel, maar zorg ervoor dat het uit het zicht is. Dit helpt je te ontspannen en weer op te laden. 

Kies er bijvoorbeeld voor om je werkspullen in een mand of doos te doen. Het kost misschien 5 minuten tijd om alles op te ruimen, maar daar staat tegenover dat je er rust en onspanning voor terug krijgt. 
 

Woven baskets for storage and green floor vase

2. Organiseer jouw werkruimte eenmaal per dag

Klinkt dit tijdrovend? Dat valt heel erg mee! Het hebben van een schone en opgeruimde werkruimte verhoogt je productiviteit, dus het kan je uiteindelijk helpen efficiënter te werken. Begin of eindig je werkdag met 10 minuten opruimen. Ruim gebruikte koffiemokken op, orden de papieren van gisteren, veeg de tafel schoon en ruim alle andere rommel op wat in het zicht ligt. 

Dit helpt bij het voorkomen van uitstelgedrag gedurende de dag en helpt je te concentreren op je taken. Bekijk alle opbergoplossingen die je kunnen helpen om je werkruimte opgeruimd te houden. 

3. Zorg voor een professionele uitstraling 

We zijn experts geworden in het houden van online meetings. Virtuele vergaderingen nodigen je collega's uit in jouw huis en daarom is het een goed idee om te overwegen of jij en jouw huis representatief zijn als jij je webcam aan zet. 

Zet bijvoorbeeld vóór een meeting jouw camera aan en kijk wat er in het frame wordt weergegeven. Zorg ervoor dat het geschikt is voor het werk en dat het niet storend is - dus geen wasgoed en open kasten. Mocht je achtergrond toch niet heel representatief zijn, dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor een virtuele achtergrond. 

Deze drie stappen dragen bij aan een fijne werkomgeving waardoor je je tijdens een thuiswerkdag kunt concentreren en je in je vrije tijd kunt ontspannen. Ze zijn misschien geen rocket science, maar ze werken zeker!

Lees ook ons blog met 7 tips voor een fijne en productieve thuiswerkdag. Ben jij opzoek naar een bureaustoel voor je thuiswerkplek? Doe inspiratie op in ons blog. Lees ook ons blog over het kiezen van het juiste bureau

Heb jij tips om de werkruimte thuis in te richten? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Ontdek meer

In de spotlight: LIMFJORDEN

In de spotlight: LIMFJORDEN

Style je thuiswerkplek met een klein budget

Style je thuiswerkplek met een klein budget

Gamestoel met LED verlichting

Gamestoel met LED verlichting

Kies het juiste bureau voor jouw thuiswerkplek

Kies het juiste bureau voor jouw thuiswerkplek