Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Beige kleurige overgordijnen voor het raam en jaloezieën

Kies de juiste gordijnen

Raambekleding is ontzettend belangrijk voor jouw interieur. Niet alleen zorgen (rol)gordijnen voor privacy, maar ze dragen ook bij aan de sfeer en akoestiek in je huis. Door gordijnen voor je raam te hangen, wordt jouw kamer gezelliger, ruimtelijker en meer aangekleed. 

Wat voor gordijn is de beste optie? Rolgordijnen, jaloezieën, lamellen.. Er is zoveel keuze! Wij geven je tips voor iedere kamer. 

Gordijnen voor de slaapkamer

Voor je slaapkamer is het prettig om zo min mogelijk licht en geluid door te laten. Ook is het fijn als de warmte of kou van buiten zo min mogelijk naar binnenkomt en is privacy een belangrijk onderdeel. 

Kies daarom voor de slaapkamer voor zware, lange verduisterende gordijnen. Je slaapt tenslotte het beste wanneer het donker is in de slaapkamer. Ook voor kinderkamers zijn verduisterende gordijnen perfect. 

Heb jij kleine ramen in de slaapkamer? Dan zijn zware gordijnen waarschijnlijk niet de beste optie. Deze gordijnen hangen namelijk altijd een stukje voor het raam, waardoor je overdag minder licht binnenkrijgt. Wellicht is een rolgordijn in dat geval een betere keuze. 

Als je het echt donker wilt hebben op je slaapkamer kun je overgordijnen combineren met verduisterende rolgordijnen. Dit is een prachtige combinatie die minimalistisch en opgeruimd oogt. Rolgordijnen kun je helemaal oprollen zodat het complete raam vrij is en veel natuurlijk licht naar binnen kan schijnen.

Bekijk alle gordijnen

Roze overgordijn van fluwelen stof, in between gordijn en een rolgordijn in een slaapkamer
AUSTRAGordijn AUSTRA 1x140x300 fluweel roze
18,50/stuk
34,99 /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 34,99 /stuk
Normale verkoopprijs: 34,99 /stuk (-47%)


Gordijnen voor de woonkamer en eetkamer

Gordijnen creëren een huiselijk gevoel in je woonkamer en eetkamer. Ze kunnen precies genoeg licht binnenlaten, tegelijkertijd je privacy waarborgen en soms zelfs energie besparen. Wij hebben een uitgebreid aanbod van stijlen en stoffen voor ieder interieur.

Lichte gordijnen, oftewel in betweens, kunnen je woon- of eetkamer een romantische en speelse sfeer geven. Ook bieden ze privacy en bescherming tegen fel zonlicht, terwijl er nog steeds wat natuurlijk licht naar binnen kan komen. Ze geven een zachte, dromerige uitstraling aan iedere kamer.

Gordijnen van zwaardere stoffen, zoals fluweel, kunnen een kamer somber en donker maken. Voor kleine kamers met weinig licht is dit daarom vaak niet de beste oplossing. Zware gordijnen hebben vaak een beter isolerend vermogen, waardoor het voor ruime, lichte kamers wel een perfecte oplossing kan zijn.

Houd jij van een bohemian inrichting met gebruik van natuurlijke materialen? Dan zijn onze bamboe rolgordijnen echt iets voor jou. 

Bekijk alle rolgordijnen

Plisségordijnen

Voor de woonkamer of eetkamer zijn plisségordijnen ook een goede uitkomst. Je kunt plisségordijnen zowel aan de boven- als onderkant verstellen, waardoor jij bepaalt hoeveel licht naar binnenkomt en welke mate van privacy je nodig hebt. Onze plisségordijnen zijn verkrijgbaar in een verduisterende variant en een lichtdoorlatende variant. Plisségordijn HVEN is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs. 

Bekijk alle plisségordijnen

Raamfolie

Heb jij geen voortuin waardoor jouw woning direct aan de stoep grenst en lopen er vaak mensen langs je raam? Het kan dan fijn zijn om raamfolie op de ramen te plakken, zodat mensen niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Met raamfolie behoudt je wel het licht dat naar binnen schijnt én het is een betaalbare optie. 

Raambekleding voor de keuken en badkamer

Het kiezen van de juiste raambekleding voor in de keuken en de badkamer is erg lastig, maar wel essentieel. Jaloezieën, rolgordijnen of plisségordijnen zijn een goede optie voor deze ruimte. Ze zijn makkelijk schoon te maken als ze vies of nat worden, je kunt ze optrekken als ze aan de kant moeten en ze zijn makkelijk in gebruik.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een populaire optie omdat ze onderhoudsvriendelijk en veelzijdig zijn. Je kunt ze zelf open of dicht draaien en op die manier je privacy en natuurlijke lichtinval regelen. Ruimtes waar het vochtig kan worden zoals de badkamer en de keuken, zijn ideaal voor waterbestendige jaloezieën van aluminium, waar geen schimmel op komt. Het ophopen van stof kan wel een dingetje zijn met horizontale jaloezieën. Om te voorkomen dat stof zich te veel ophoopt is het verstandig om ze eens per week even helemaal dicht te doen en ze met een schone doek af te nemen. 

Bekijk alle jaloezieën

Raambekleding voor het (thuis)kantoor

Lamellen zijn een praktische en klassieke oplossing voor je kantoor. Trek ze helemaal naar de zijkant of draai ze om de lichtinval en je privacy te regelen. Ze zijn supermakkelijk schoon te maken en hebben nog een voordeel dat van pas kan komen bij zakelijke vergaderingen: ze laten de kamer ruimtelijker ogen door de illusie van hoge ramen te creëren.  

Bekijk alle lamellen


De keuze die jij maakt voor raambekleding is natuurlijk afhankelijk van je wensen en je persoonlijke smaak. Je kunt ook altijd in één van onze winkels terecht voor persoonlijk advies. Succes met het kiezen van de juiste gordijnen! 

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar

Cadeau ideeën voor de feestdagen

Cadeau ideeën voor de feestdagen