Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Loungeset

Welk type tuin heb jij?

Er zijn net zoveel verschillende tuinen als huizen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de tuin van de buren. Ook al is deze min of meer net zo groot als jouw eigen tuin, hij ziet er waarschijnlijk heel anders uit. Andere tuinmeubelen, bloempotten, planten; noem het maar op. Je buurman kan een luie tuinman zijn, die een onderhoudsarme tuin heeft, maar hij kan ook een echte familieman zijn die een kindertuin heeft met schommels en een trampoline. En hoe zit het met jou? Herken jij jouw eigen tuin in één (of meer) van deze 4 verschillende types? 

De moestuin

Heb jij potten met bloemen en planten die jouw zorg en liefde nodig hebben? Verbouw jij het liefste je eigen kruiden en groenten? Zit jij om de haverklap op je knieën in de tuin het onkruid te wieden? Heb je een bistro setje staan, puur en alleen voor de korte pauzes tussen het grasmaaien door? Dan ben jij zeker weten een actieve tuineigenaar met een moestuin! Net als oma Duck op haar boerderij, ben jij in de tuin te vinden zodra je de kans krijgt. Waarschijnlijk bak je zo nu en dan een taart met daarin je eigen appels en ben je de hele winter druk met het zoeken naar nieuwe ontwerpen en ideeën voor je tuin.

Ons advies: Vergeet niet af en toe wat tijd te vinden om te genieten van je harde werk! 


De kindertuin

Grasmaaien in jouw tuin is geen pretje. Wanneer jij jouw tuin inloopt zie je de schommel aan de linkerkant, de zandbak op rechts en recht voor je: de trampoline. Je struikelt bijna over de badminton rackets op weg naar de tuinset waar je, bij mooi weer, geregeld zit te eten met de hele familie. Jouw tuin is een typische kindertuin. Dit is een manier om je kinderen blij en bezig te houden, zodat jij af en toe wat tijd voor jezelf hebt (lekker binnen – totdat ze je gevonden hebben).

Ons advies: Laat je kinderen eens zien hoe leuk het is om je eigen eten te verbouwen!


De Pinterest-waardige tuin

Eindelijk, de temperatuur komt weer eens boven de 20 graden uit! Tijd om vrienden en familie uit te nodigen voor wat ouderwetse gezelligheid. Je hebt je tuinset in orde gemaakt voor lekkere etentjes en je loungeset is klaar voor een ieder die even koffie komt drinken. Je terras is erg Pinterest-waardig met alle lichtsnoeren, vazen, plantenbakken, lantaarns, kussens en plaids. Je hebt geurige bloemen en kruiden in potjes op tafel staan om een fijne huiselijke atmosfeer te creëren.

Ons advies: Ga zo door! Deel jouw prachtige tuin met zoveel mogelijk mensen.


De relax-tuin

Stel jij het maaien van gras en het wieden van onkruid ook het liefste zo lang mogelijk uit? Dan ben jij een type voor een onderhoudsarme tuin. Je bent er dol op om lekker te relaxen met je favoriete muziek, een spannend boek en een koud drankje. Maar werken in de tuin? Nee, dat is niet echt jouw ding. Om die reden heb je dan ook geen moestuin en plaats je liever een hek dan een heg. Jouw ligbed is het enige meubelstuk. Oké, misschien komt er nog een parasol.

Ons advies: Tuinieren is eigenlijk heel gezond; je bent in beweging en eigen verbouwde groenten zijn goed voor jou en het milieu. Begin eens klein met 1 of 2 plantjes en laat je verleiden.
 


We zijn benieuwd welk type tuin jij hebt. Laat het ons weten in een reactie! 
 

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen