Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Woonkamer met speelkleed, manden, dozen en opbergers voor speelgoed

Speelgoed opbergen: tips voor de woonkamer

Het is fijn als je kinderen lekker kunnen spelen in de woonkamer. Maar zodra ze uitgespeeld zijn of ze naar bed gaan, wil je je woonkamer wel een beetje netjes en opgeruimd hebben. Maar waar laat je al het rondslingerende speelgoed? In ons blog lees je hoe je het speelgoed makkelijk kunt opbergen en hoe je een praktische speelruimte in je woonkamer kunt inrichten, zodat er genoeg ruimte voor je kinderen is om te spelen zonder dat de mooie inrichting van je woonkamer wordt verstoord. 

Maak een aparte speelhoek

Richt een aparte hoek van je woonkamer in als speelplek voor de kinderen. Zorg hier ook voor opbergruimte van het speelgoed. Wanneer je een hoek van jouw woonkamer wijdt aan de opslag van speelgoed, is het makkelijker om orde te handhaven en een speelgoed explosie in de hand te houden.

Kies voor een hoek die uit het zicht is, zoals achter de bank. Is dit niet mogelijk? Dan kun je de ruimte ook afscheiden, bijvoorbeeld met een kast.

Manden en opbergboxen

Manden en opbergboxen zijn ideaal voor het opbergen van rondslingerend speelgoed. Kies je voor een hip exemplaar, dan staat dit ook nog eens mooi in je interieur! 

Je kunt ook voor praktische plastic opbergdozen gaan. Deze opbergdozen zijn erg handig en zorgen ervoor dat je woonkamer er netjes en overzichtelijk uit ziet. 

Bekijk alle manden

Handige opbergmeubelen

Kies multifunctionele meubelen met opbergruimte, waar je het speelgoed in kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een bankje met opbergruimte, zoals bank BADSTED. Of kies een mooie poef met opbergruimte, zoals poef GISLEV. Deze meubelen staan ook nog eens stijlvol in je interieur. 

Maak een mini kinderuniversum in een dressoir

Je kunt ook wat creatiever zijn door een leuk kinderuniversum in je woonkamer in te richten. Bijvoorbeeld door er een dressoir of boekenkast neer te zetten. Wanneer de deuren dicht zijn is er niets van de kinderspeelhoek te merken, maar zodra de deuren worden geopend komt er een kleurrijk kinderuniversum tevoorschijn waar het speelgoed makkelijk te pakken is. Je kunt overwegen om de binnenkant van de deuren te verven in de favoriete kleur van je kinderen. Verder kunnen je kinderen schoolbord verf gebruiken om zelf op de binnenkant van de deuren te tekenen.

Als je een boekenkast met uitneembare schappen kiest, kun je gemakkelijk de ruimtes aanpassen zodat het speelgoed van je kinderen erin past. In een kast kun je ook speelgoed in kleine mandjes opbergen. 

Definieer de kinderhoek met een speelkleed

Een goed idee is om een speelkleed in de speelhoek van de woonkamer neer te leggen, die duidelijk het kindergebied afbakent. Op deze manier weten de kids wat hun gebied is. Ze moeten proberen hun speelgoed op het tapijt te houden en geen rommel te maken in de hele woonkamer.

Woonkamer met speelkleed voor kinderen en opbergmanden


Er zijn verschillende meningen over hoeveel ruimte speelgoed van kinderen in beslag mag nemen in een woonkamer. Hier zijn uiteraard geen regels voor. Heb jij nog goede tips of ideeën over het opbergen van speelgoed in de woonkamer? Deel ze in een reactie onder dit blog. 

Ontdek meer

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

Gids voor het opbergen van schoenen

Gids voor het opbergen van schoenen

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP