Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Slaapkamer met ladekast, bed en nachtkastje

Kies het juiste nachtkastje

Een nachtkastje is super handig: het is de ideale plek om zaken als je bril, boeken, telefoon of een glas water neer te zetten. Een nachtkastje doet natuurlijk ook wat met de uitstraling van je slaapkamer. 

Er zijn veel verschillende modellen en stijlen om uit te kiezen, dus we hebben een aantal tips verzameld die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een nachtkastje

Hoe groot en hoe hoog moet je nachtkastje zijn?

Bedenk om te beginnen hoeveel ruimte je aan weerszijden van je bed hebt en wat jouw plannen zijn met het nachtkastje. Wil je een lamp op je nachtkastje zetten? Of alleen je telefoon of een wekker? De meeste nachtkastjes zijn tussen de 40 en 50 cm breed en diep, dus zoek er een die zowel in je slaapkamer past als bij jouw intenties.

Als je niet veel ruimte hebt in je slaapkamer, overweeg dan een zwevend nachtkastje of schap dat je aan de muur monteert. Deze nemen doorgaans minder ruimte in beslag dan nachtkastjes die op de grond staan.

Het nachtkastje moet op gelijke hoogte staan met de bovenkant van je matras of een beetje hoger. Op die manier kun je gemakkelijk iets van het tafeltje pakken wanneer je in bed ligt.

Heb je opbergruimte nodig in de slaapkamer?

Nachtkastjes kunnen gewoon dat zijn - nachtkastjes - of ze kunnen extra opbergruimte bieden in de slaapkamer met lades of open schappen. Een nachtkastje met een lade of een kastje is ideaal voor het opruimen van spullen en als er een open plank is, kan je bijvoorbeeld je tijdschriften of iets decoratiefs er op leggen. 

Een combinatie van een kleine lade en een open plank eronder of erboven werkt uitstekend.

Bekijk alle nachtkastjes

Slaapkamer met bed en nachtkastje

Wat is jouw stijl?

Je kunt voor een klassieke oplossing gaan en een nachtkastje kiezen dat bij je bedframe of ladekast past. Als je een mooie evenwichtige look wilt, hebt je twee bij elkaar passende nachtkastjes nodig. Door jouw slaapkamer symmetrisch te houden, ziet hij er visueel aantrekkelijker uit.
 

Slaapkamer met bed en twee nachtkastjes


Je kunt echter ook afstappen van de traditionele keuze en juist kiezen voor twee nachtkastjes in verschillende stijlen. Misschien houd je van een dynamische, speelse look, of is een plank beter geschikt voor de ene kant van het bed terwijl een nachtkastje perfect is voor de andere kant.

Varieer eens met verschillende vormen en maten. Of kies er maar één - zorg er gewoon voor dat hij groot genoeg is voor de nachtelijke benodigdheden van jou en je eventuele partner. 

Slaapkamer met ladekast, bed, nachtkastje en wandplank
JENSLEVNachtkastje JENSLEV 1 lade eiken
35,-/stuk
44,99 /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 44,99 /stuk
Normale verkoopprijs: 44,99 /stuk (-22%)

Wat is het juiste materiaal voor een nachtkastje?

Er zijn verschillende dingen te overwegen als het gaat om materiaal. Als je graag een glas water op tafel zet, kies dan een nachtkastje met een oppervlak van metaal of een ander materiaal dat niet zo snel vlekt. Als je gaat voor de dynamische look met verschillende stijlen, kun je kiezen voor een nachtkastje met bij elkaar passende materialen.

Nachtkasje van zwart metaal met een lade

Tips voor bedverlichting en -decoratie

Je wilt gemakkelijk bij je nachtlampje kunnen, dus een tafellamp is perfect voor op jouw nachtkastje. Zorg ervoor dat je de lamp vanuit jouw bed aan en uit kunt doen en dat het licht je niet verblindt. Als je nachtkastje klein is, kun je overwegen een lamp aan de muur te hangen.

Vazen en decoratieve items kunnen je slaapkamer een leuke sfeer geven, maar wees voorzichtig als je ze op het nachtkastje zet - je kunt ze in je slaap omstoten. Een kleine bloempot, eventueel met een kunstplant, kan samen met wat kleine accessoirs zorgen voor een mooie en rustige sfeer in de slaapkamer. 

Ontdek meer

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof