Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Glazen kast in een eetkamer met een ronde eettafel en vier grijze eetkamerstoelen

Kies de perfecte kast voor je woon- of eetkamer

Een kast is een super praktisch meubelstuk en onmisbaar in je woon- of eetkamer. Gebruik een kast om allerlei spullen in op te bergen, zoals vazen, servies, tafelkleden of kaarsen, of gebruik het juist om decoratieve items in te showen. Wij hebben een ruim assortiment aan vitrinekasten en dressoirs. Wij geven je wat tips waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een kast. Laat je inspireren! 

Glazen deuren of niet?

Vraag je bij het aanschaffen van een kast af wat jouw behoeften zijn. Wil je van rommel af en heb je een plek nodig om je spullen op te bergen? Ben je op zoek naar een plek om jouw woonaccessoires, souvenirs of zelfgemaakte cadeaus van de kinderen uit te stallen? Of een combinatie hiervan? Met een kast die dichte deuren heeft hoef je je geen zorgen te maken over de presentatie van je spullen. Doe het in de kast en sluit de deuren, opgeruimd staat netjes! 


Kies je een vitrinekast met glazen deuren, dan wil je natuurlijk wel dat het er wat netter uit ziet. Zet wat mooie manden, vazen of fotolijstjes in de kast en het ziet er uit als een decoratief geheel. 

 

Lange houten vitrinekast met glazen deuren en een lade


Sommige kasten hebben ook glazen zijkanten en planken, zoals vitrinekast LANGELINIE en JUNGEN. Dit geeft de kast een lichte en elegante uitstraling. 
 


Kasten met lades en deuren

Je kunt de twee functies ook combineren en kiezen voor een kast met zowel glazen deuren als lades. Lades zijn super praktisch voor het opbergen van tafelkleden en andere dingen die je bij de hand wilt houden.
 

Houten kast met glazen deuren en twee lades


Een kast op poten of met een plint 

Ga je voor een kast die op poten staat of niet? Een kast met poten heeft een elegante uitstraling. En een bijkomend voordeel is dat je er gemakkelijk onder kunt stofzuigen of dweilen. 

 

Witte kast met deuren met een patroon in een eetkamer met een witte stoel


Daarentegen heeft een kast met een plint een mooie stoere uitstraling.
 

Wit dressoir met drie deuren en lades en een bovenbouw met twee glazen deuren


Kies je kleur

Wit is een veilige keuze, die niet uit de mode raakt. Een witte kast past overal bij en geeft de ruimte een frisse uitstraling. 
 

Witte kast met glazen deuren bij het raam in een lichte ruimte


Aan de andere kant kan een zwarte kast of een kast in een andere kleur net dat beetje extra aan je interieur geven. 
 


Hoge of lage kast?

Als je veel opbergruimte nodig hebt, zal een hoge kast je waarschijnlijk erg aanspreken. Het heeft ruimte voor al je spullen en het kan ook mooi staan in een grote woon- of eetkamer. Het alternatief, een lage kast, is wat toegankelijker en je kunt weer makkelijker spullen bovenop de kast leggen. 
 

Lage witte kast met glazen deuren


Wat zijn jouw beste tips voor het kiezen van een kast? Deel ze met ons in de reacties! 

 

 

 

 

Ontdek meer

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Gids: De juiste maat eettafel kiezen

Gids: De juiste maat eettafel kiezen

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP