Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Inspiratie voor jouw vakantiehuis

Inspiratie voor het inrichten van jouw vakantiehuis

Voor veel mensen is het hebben van een vakantiehuisje, caravan of bungalow een ideale manier om met regelmaat te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse gang van zaken. Het is fijn om een speciale plek te hebben waar je lekker kunt ontspannen tijdens de warme zomerdagen. Maar je moet je er ook prettig voelen wanneer je er in de herfst- of voorjaarsvakantie naartoe gaat. Met andere woorden, een vakantiehuis moet zowel gezellig als praktisch ingericht zijn. 

Lees verder om te ontdekken hoe je jouw vakantiehuis het beste in kunt richten voor een paar dagen ultieme ontspanning. 

 

Vakantiehuis make-over

Met geschikte accessoires, kun je er voor zorgen dat jouw vakantiehuis of caravan net zo aanvoelt als thuis. Bij voorkeur heeft je vakantiehuis genoeg plek voor alle leden van het gezin en misschien zelfs wel voor extra logés. Daarnaast moet je vakantiehuis tegen een stootje kunnen. Waarschijnlijk breng je er zelf geregeld tijd door met het hele gezin, maar verhuur je jouw vakantiehuis van tijd tot tijd ook aan anderen. Met onze tips maak je jouw vakantiehuis gezellig en zorg je voor een praktische inrichting:

  • Probeer een warme sfeer te creëren met gedimde lampen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sierverlichting en lichtsnoeren
  • Denk bij het inrichten van de woning aan praktische meubelen die ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Gebruik bijvoorbeeld een oude koffer of een houten kist als salontafel, zodat je hiermee ook extra opbergruimte creëert. Als je de kist wit schildert, krijgt je vakantiehuis een echte "beach-look". Je kunt in plaats van een nachtkastje ook kiezen voor een trendy stoel. Wanneer je zitplekken tekort komt, kun je deze stoel altijd tevoorschijn toveren. 
  • Je kunt nooit voldoende slaapplekken hebben in een vakantiehuis. Wie weet neemt één van de kinderen een vriendje mee en heb je een extra slaapplek nodig. Kies daarom in de woonkamer voor een tweepersoons slaapbank, zodat gasten altijd kunnen blijven slapen. In de kamer van de kinderen kun je een stapelbed neerzetten om zo ruimte te besparen. 
  • Om je vakantiehuis een frisse, nieuwe uitstraling te geven, doet een likje verf wonderen. Ben je fan van de "beach-look"? Kies dan voor wit met blauwe tinten. 
  • Vergeet de badkamer niet wanneer je het vakantiehuis gaat inrichten. Zachte en comfortabele handdoeken geven een fijn gevoel en fleuren de badkamer op. 
  • Een relax fauteuil voor binnen of buiten met uitzicht op de weilanden of de zee is onmisbaar in een vakantiehuis. Plof lekker neer met een goed boek, de krant of je Ipad.

 

Details in je interieur bepalen de sfeer

Het zijn de kleine details in je interieur die vaak de sfeer bepalen in een vakantiehuis. Kleine decoratieve accessoires kunnen wereld van verschil maken. Decoreer je vakantiehuis of caravan met kleurrijke lantaarns, trendy vaasjes met verse bloemen, keramieke beeldjes en hang inspirerende teksten of foto's aan de muur. Hiermee wordt het extra gezellig binnenshuis, maar maak je jouw woning ook persoonlijk. 

Plaids en sierkussens komen uitstekend van pas in een vakantiehuis, zowel binnen- als buitenshuis. Op dagen dat het wat frisser is, kun lekker onder een zacht en warm plaid wegkruipen op de bank. Zorg dan ook dat je voldoende plaids in huis hebt, zowel voor jezelf als voor je gasten.

Kom jij al helemaal in de vakantiestemming? 

 

Ontdek meer

De leukste essentials voor een dagje strand

De leukste essentials voor een dagje strand

Checklist voor vliegreizen

Checklist voor vliegreizen

Kom uitgerust op je bestemming aan met reiskussens van WELLPUR

Kom uitgerust op je bestemming aan met reiskussens van WELLPUR

Camping checklist – Wat mee te nemen naar de camping?

Camping checklist – Wat mee te nemen naar de camping?