Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Camping checklist - vergeet niets tijdens je vakantie

Camping checklist – Wat mee te nemen naar de camping?

Wanneer je met je familie of vrienden de zomervakantie doorbrengt op een camping, is een goede voorbereiding van essentieel belang voor een fijne vakantie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij een checklist voor je gemaakt. 

Het begint met een tent

Een goede tent kan natuurlijk niet ontbreken op de camping checklist. Het is immers je huisje tijdens je kampeertrip. Bij het kiezen van welke tent het meest geschikt is, is het belangrijk om te kijken naar welke rol de tent zal vervullen. Als je alleen maar van plan bent om in de tent te slapen, dan zou je waarschijnlijk genoegen kunnen nemen met een kleine tent. Maar als de tent wordt gebruikt door het hele gezin om te schuilen tegen de regen, om te ontspannen, spelletjes te spelen of rustig wat te lezen, dan is een grotere tent meer geschikt.

De gemoederen kunnen hoog oplopen wanneer de tent moet worden opgezet. Zeker als je wat vermoeid bent door de lange reis. De gouden tip is om de tent thuis alvast een paar keer op te zetten, zodat je weet welke componenten waarvoor gebruikt worden. Het kost wat tijd vooraf, maar het zal je veel stress en frustratie besparen!

Nog een leuke tip: plaats de opening van je tent naar het oosten. Wanneer je dan ’s morgens wakker wordt en de tent opent, kun je meteen genieten van de zonsopgang!
 

Houd jezelf warm gedurende de nacht

Wanneer je het koud hebt is het lastig om de slaap te vatten. Belangrijk is de aanschaf van goed beddengoed, lekker warm en comfortabel. Vooral voor jonge kids of de wat oudere familieleden is dit van belang.

Natuurlijk heb je ook een slaapzak nodig. Na een lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk om lekker in je slaapzak te kruipen. Zaklamp aan en een goed boek erbij. Kies een slaapzak die past bij het klimaat van het land dat je bezoekt. Leg de slaapzak op een zachte ondergrond. Je kunt hiervoor een matje gebruiken. Vind je dit te dun, dan kun je ook op een luchtbed slapen.
 

Aan tafel!

Een dagje strand maakt hongerig. Gezellig de BBQ aan, wijntje erbij en genieten. Het is dan fijn als iedereen een plekje aan tafel heeft. Campingmeubilair neemt gelukkig niet veel ruimte in en je kunt dus ook voor iedereen een stoel meenemen. Helemaal handig is het als je een stoel meeneemt die zowel als eetkamerstoel als ligstoel gebruikt kan worden. Vergeet niet een leuk tafelkleedje, een handige limonade tap en mooie bijpassende servetten mee te nemen! 
 

Camping tafel

 

Outdoor activiteiten

Kamperen betekent ´back to basic´. Neem een aantal plaids mee die je kan gebruiken als picknickkleed, maar ook als deken voor als het ’s avonds afkoelt. Wat je ook niet moet vergeten op de camping checklist te zetten zijn solarlampen. Deze zijn heel erg geschikt voor kamperen! De lampen laden zichzelf op gedurende de dag en zorgen ’s avonds voor sfeervolle verlichting. Ook hoef je er niet aan te denken om ze ’s avonds weer uit te zetten. En wat dacht je van een sfeervol vuurtje in een vuurkorf of vuurschaal? 
 

The winner takes it al

Een camping checklist is geen camping checklist als er geen spelletjes opstaan. Kaarten, badminton, bordspellen, waterballonnen het kan allemaal! Neem niet alleen spelletjes voor de kleine kids mee, ook de oudere generatie vindt het leuk om ’s avonds nog even een kaartje te leggen.

Gebruik je kampeeravontuur om in te zien hoe leuk het is om weer lekker buiten te zijn! In ons drukke leven speelt technologie vaak een overheersende rol en dat maakt dat we andere dingen om ons heen soms vergeten. Dus weg die mobiel en ga er lekker op uit en haal het kind in jezelf naar boven!
 

 


Waar je verder nog aan kunt denken:

-      Zonnebrandcrème
-      Anti-muggenspray
-      EHBO doos (met tekentang)
-      Pijnstillers
-      Borden, bekers & bestek
-      WC-papier
-      Vochtige doekjes
-      Zaklamp
-      Citronella kaarsen

Heb jij zelf nog onmisbare aanvullingen of tips? 

Ontdek meer

De leukste essentials voor een dagje strand

De leukste essentials voor een dagje strand

Checklist voor vliegreizen

Checklist voor vliegreizen

Kom uitgerust op je bestemming aan met reiskussens van WELLPUR

Kom uitgerust op je bestemming aan met reiskussens van WELLPUR

Inspiratie voor het inrichten van jouw vakantiehuis

Inspiratie voor het inrichten van jouw vakantiehuis