Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Meisje houdt vliegtuig vast

Checklist voor vliegreizen

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur! Heb jij je vakantie al geboekt? Wordt het kamperen aan het Gardameer (tip: check onze camping checklist!) of een vliegvakantie naar een zonnig oord? Wanneer je met het vliegtuig naar je bestemming reist, is het verstandig om je voor te bereiden. Wij geven je reistips waardoor je zorgeloos en goed voorbereid aan je welverdiende vakantie kunt beginnen. 

Hoe neem je vloeibare (toilet)artikelen mee? 

Wanneer je alleen handbagage meeneemt tijdens je vliegreis, moet je letten op de hoeveelheid vloeibare stoffen die je mee mag nemen. Denk hierbij aan flesjes drinken, maar ook shampoo, deodorant, zonnebrand, haarlak, mascara, tandpasta en al het andere wat in vloeibare vorm of gel vorm kan komen. Deze moeten vervoerd worden in een doorzichtige plastic zak, met een maximale inhoud van 1 liter. Geen enkel flesje of tube mag meer dan 100 ml inhoud hebben.

Elk vloeibaar product dat alarmerend is tijdens de controle, zorgt voor een extra controle – en dat wil je niet. Zorg daarom dat je een reis set hebt zodat je aan alle eisen voldoet en de controles soepel verlopen.

Zorg ervoor dat je koffer opvalt

Als je niet genoeg hebt aan alleen handbagage, zal je een koffer moeten inchecken. Dit betekent dat je na de landing bij de bagageband moet wachten tot jouw koffer verschijnt. Zorg er daarom voor dat je koffer makkelijk te herkennen is. Neem een koffer in een aparte kleur of met een print, of doe er een strik omheen.

Blijf warm in het vliegtuig

De airco in het vliegtuig staat vrijwel altijd te blazen en dat zorgt voor tocht. Zorg ervoor dat je lekker warm blijft in het vliegtuig door een dekentje en een extra paar sokken in je handbagage te stoppen.

Neem vermaak mee voor de kinderen

Als je gaat vliegen met jonge kinderen, wees dan voorbereid. Neem een paar boeken mee om te lezen, een kleurboek en een paar kleine spelletjes. Als je ook een tablet of laptop meeneemt, bestaat er zelfs een kans dat je zelf even kunt relaxen terwijl zij een spelletje doen of filmpjes kijken. Of geef in het vliegtuig een klein knuffeltje cadeau als je kinderen het spannend vinden om te vliegen. 

Hoe te slapen in een vliegtuig?

Op een lange vlucht is het fijn om even te kunnen slapen, zodat je uitgerust aan je vakantie kunt beginnen. Met een ondersteunend reiskussen kun je comfortabel slapen, zonder wakker te worden met een stijve nek. 

Neem oordoppen mee

Ze zijn misschien klein, maar ze hebben een grote invloed. Oordoppen zijn perfect als je wilt slapen in het vliegtuig. Ze kunnen daarnaast ook nog van pas komen als je in een hotel zit met luidruchtige buren.

Blijf gezond

Als je het geen fijn idee vindt dat eerdere gasten jouw kussen in het vliegtuig of in het hotel gebruikt hebben, neem dan je eigen kussenbeschermhoes mee. 

Heb je je tas of koffer ingepakt, check dan ook even of je je paspoort bij je hebt. Wij wensen je een hele goede en veilige (vlieg)reis en een geweldige vakantie! 

Ontdek meer

De leukste essentials voor een dagje strand

De leukste essentials voor een dagje strand

Kom uitgerust op je bestemming aan met reiskussens van WELLPUR

Kom uitgerust op je bestemming aan met reiskussens van WELLPUR

Camping checklist – Wat mee te nemen naar de camping?

Camping checklist – Wat mee te nemen naar de camping?

Inspiratie voor het inrichten van jouw vakantiehuis

Inspiratie voor het inrichten van jouw vakantiehuis