Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Black Friday bij JYSK

Wat is Black Friday?

Je kunt er de laatste jaren niet meer omheen: Black Friday. Wat houdt het precies in? In het kort: Black Friday is een gigantisch feest met speciale aanbiedingen, winkels over de hele wereld bieden hun klanten geweldige acties aan. Veel winkels blijven zelfs langer open om iedereen de kans te geven om te genieten van alle Black Friday deals. 

De kerstperiode begint met winkelen op Black Friday

Black Friday vindt plaats op de vierde- en laatste vrijdag van november. Je kunt tijdens Black Friday een fortuin besparen op cadeaus door ze (weken) eerder in te kopen, voordat alles is uitverkocht en de drukke tijd begint. Daarom is Black Friday de ideale dag om alvast kerstcadeaus in te slaan.

Een feestelijke traditie met speciale aanbiedingen

De traditie van ‘Black Friday shopping’ komt uit de Verenigde Staten, waar het in de jaren ‘90 pas echt begon. Black Friday vindt de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving plaats. Veel overheidspersoneel heeft in Amerika vrij op Black Friday, wat de laatste vrije dag is tot kerst. Om deze gelegenheid te vieren organiseren grote warenhuizen feestelijke kerstparades. 

Shoppen op Black Friday is een traditie die inmiddels ook naar Europa is overgewaaid. In Nederland profiteer je sinds een aantal jaar van de spectaculaire koopjes op de vierde vrijdag van november. Ook al hebben wij geen Thanksgiving, kunnen we toch op koopjesjacht! 

Waarom heet deze dag Black Friday?

De Amerikanen hebben deze dag van aanbiedingen ‘Black Friday’ genoemd. De naam klinkt aanvankelijk misschien een beetje negatief, maar er zijn meerdere goede verklaringen voor. De naam komt oorspronkelijk uit Philadelphia en met de naam wordt de gigantische drukte in het verkeer en de winkelstraten beschreven, die meestal ontstaan door de acties op Black Friday. 

Op Black Friday behalen veel winkels door de aanbiedingen één van de hoogtepunten van het jaar als het gaat om omzet. Daarom gelooft men dat Black Friday verwijst naar de fantastische winst die de winkels genereren, zodat zij ‘zwarte cijfers’ kunnen schrijven. 

Online voordelen van Black Friday

Black Friday is online ook erg populair bij de consument. In plaats van urenlang wachten met andere ‘koopjesjagers’ kun je ervoor kiezen om gewoon thuis in je woonkamer de beste deals binnen te slepen. Als je online shopt op Black Friday voorkom je dat spullen uitverkocht raken zonder dat je het direct weet.

Black Friday vindt plaats op 25 november 2022

Black Friday is een feestelijke traditie met speciale aanbiedingen. Black Friday valt op vrijdag 25 november 2022. Uiteraard heeft JYSK tijdens Black Friday ook spectaculaire aanbiedingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat jij als eerste op de hoogte bent!

Meld je aan voor de nieuwsbrief