Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vrouw trekt zware gordijnen voor heldere, witte ramen

Met gordijnen houd je geluid, warmte én kou buiten

Heb je je wel eens afgevraagd wat je kan doen om je huis koel te houden in de zomer? Of juist om te voorkomen dat de kou in de winter naar binnen sluipt? Of zou je niet eens een goede nachtrust willen, zonder last te hebben van verkeer, drukke straten of veel licht? Hoewel isolerende gordijnen geen wondermiddel zijn, kunnen ze je wél helpen met het verlichten van deze problemen.

Voordelen van verduisterende gordijnen

Naast dat ze een mooie uitstraling hebben, beschikken gordijnen over eigenschappen die verschillende voordelen bieden aan jou en jouw huis. Verschillende soorten gordijnen, met name verduisterende gordijnen, kunnen de volgende voordelen hebben:    

  • Warmte blokkerende gordijnen
    Sommige gordijnen, vaak thermische of isolerende gordijnen genoemd, hebben een reflecterende achterkant die het zonlicht goed weerkaatst. Door het zonlicht weg te houden, helpen verschillende soorten verduisterende gordijnen ook met het buitenhouden warmte. 
  • Isoleren tegen kou
    Gordijnen van dikke stof zorgen voor isolatie tegen de kou. Zo kunnen zware gordijnen voorkomen dat koude lucht van het raam in je kamer komt. Hierdoor blijft jouw kamer, woonkamer of welke kamer dan ook lekker warm en comfortabel in de winter.
  • Geluiddempende gordijnen
    Een ander voordeel van zware en dikke gordijnen, is dat de dikke stof ervoor zorgt dat geluid beter wordt geabsorbeerd. Dit maakt het lastiger voor geluid om door de gordijnen heen te dringen, wat betekent dat de andere kant van de gordijn en stuk stiller zal zijn. Gordijnen kunnen geluid niet volledig blokkeren en zijn dus eerder geluiddempend dan geluidsdicht.
Zwaar gordijn in groen scheidt eetgedeelte van woonkamer
Gordijn ANHOLT 1x140x300 donkergroen
27,50/stuk
36,99 /stuk
26% korting
ANHOLT thick curtain in soft green
ANHOLT heavy curtain in dusty green
AUSTRA fluweel beige dik gordijn gebruikt als kamerscherm
Gordijn AUSTRA 1x140x300 fluweel beige
20,-/stuk
39,99 /stuk
50% korting
AUSTRA fluweelgroen dik gordijn in tienerkamer
Gordijn AUSTRA 1x140x300 fluweel groen
20,-/stuk
39,99 /stuk
Geweldige aanbieding
50% korting

Dikke gordijnen als ANHOLT en AUSTRA zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling van je huis, ze kunnen ook helpen om geluid te blokkeren, bijdragen aan comfort door middel van een beetje isolatie, privacy bieden of dienen als ruimteverdeler in je interieurdecoratie.

Isolerend gordijn HERDLA

Het HERDLA gordijn is een uitstekende keuze voor het isoleren van je huis. De achterkant is speciaal gemaakt voor het isoleren van zowel warmte als kou. Door de dikte van het gordijn is het ook geluiddempend, wat ervoor zorgt dat geluid, warmte en kou je huis niet binnenkomt. Naast deze praktische voordelen, zijn geven deze gordijnen jouw huis een elegante uitstraling.

HERDLA isolerend gordijn in grijs in slaapkamer
Gordijn HERDLA 1x140x300 isolerend antraciet
30,-/stuk
46,99 /stuk
36% korting
Vrouw houdt dik isolerend gordijn vast bij een raam
Gordijn HERDLA 1x140x300 isolerend antraciet
30,-/stuk
46,99 /stuk
36% korting

Liever niet verduisterend? Ga dan voor dimmend

Verduisterende gordijnen zijn een geschikte keuze als je voor isolatie gaat. Maar als je liever niet het licht volledig wilt blokkeren, zijn dimmende gordijnen een perfect alternatief. Kies bijvoorbeeld voor onze AMUNGEN gordijnen, beschikbaar in meerdere kleuren. Zo zit er altijd eentje bij die in jouw huis past.

Grijze verduisterende gordijnen in slaapkamer
Gordijn AMUNGEN 1x140x300 dimmend grijs
25,-/stuk
42,99 /stuk
42% korting

In ons assortiment vind je een breed aanbod van verschillende soorten gordijnen en zonwering. Als je niet zeker weet welke optie het beste is, kun je altijd langskomen bij een van onze JYSK winkels voor hulp en advies. Wij helpen je graag!

Ontdek meer

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: de NORDBY-serie