Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Tips om je huis in te richten volgens het maximalisme

Tips voor een maximalistische inrichting

Ons leven is de afgelopen tijd erg veranderd vanwege de corona-uitbraak. Wanneer het leven plotseling verandert, hebben veel mensen de neiging hun leven te herzien om te bekijken of er iets moet veranderen. Wil jij jouw interieur of inrichting in huis veranderen? Dan sta jij misschien wel open voor maximalisme in huis!

Interieurtrends veranderen voortdurend en na enkele jaren van minimalisme en strakke, Scandinavische lijnen zien we nu een nieuwe trend ontstaan in moderne huizen. Een trend die je groter en sierlijker laat denken bij het kiezen van nieuwe meubelen of woondecoratie.


Wat is een maximalistisch interieur?

De maximalistische trend nodigt kleuren, patronen, verschillende meubelen, veel accessoires en decoraties uit in het interieur. Daarom moet je je fantasie gebruiken - the sky is the limit! Het draait allemaal om het creëren van een warm, persoonlijk en uniek huis.

Meubelen met opvallende lijnen staan centraal en je mag losgaan met verschillende vormen en kleuren. Ook kun je je kamer verrijken met mooie vloerkleden, of je nu kiest voor kleurrijke patronen of een effen kleed. 
 


Tips om jouw interieur te maximaliseren: 

  1. Maximaliseer met kleinere decoratieve items. Decoreren is een sleutelwoord in de maximalistische stijl. Vul je huis met reisvondsten, vazen, porseleinen ornamenten of dozen. Gebruik je decoraties in plaats van wanhopig te zoeken naar opslagruimte voor ze.

  2. Wees niet bang voor kleur! Verf een of meer muren in levendige kleuren - als je dapper bent, kun je zelfs de vloer of het plafond schilderen. Het is een gemakkelijke manier om jouw huis uniek te maken. Ook kun je kiezen voor kleurrijke meubelen en accessoires. 

  3. Mix oud met nieuw. Combineer oude items die je al hebt met nieuwe zorgvuldig geselecteerde nieuwe items en je huis ziet er persoonlijk, uniek en trendy uit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mix van tweedehands en nieuwe meubelen of geef een oude kast die je nog op zolder hebt staan een nieuw leven. 

  4. Maak een muur vol met afbeeldingen, foto's en posters. Dit is een leuke manier om muren op een persoonlijke manier te decoreren. Mix en match alle verschillende afbeeldingen en posters die je in de loop van de tijd hebt verzameld. Kies een mooie lijst voor je foto's en posters. Een tip is om alle frames op de vloer te leggen en opnieuw te rangschikken totdat je tevreden bent met de mix.

  5. De maximalistische stijl kun je toevoegen door een luxe uitstraling te creëren in je interieur. Bijvoorbeeld met zware, lange gordijnen en meubelen van velours. 


Het is een veel voorkomend misverstand dat een maximalistische visie leidt tot rommel en slordigheid. Als je het maximalisme goed in je interieur toepast, kan het in plaats daarvan juist visueel interessant en opvallend zijn. Daarom raden wij je aan om te experimenteren wanneer je jouw huis inricht en de maximalistische trend toepast. 


Ben je een minimalist of een maximalist?

Welke stijl past beter bij jou? Het minimalisme of het maximalisme? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog. Lees ook onze tips over een minimalistische inrichting

 

Ontdek meer

Het favoriete woontextiel van de inkoper

Het favoriete woontextiel van de inkoper

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper