Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Louise and Karsten Lykke at a JYSK store with insert of their kids

Kies jouw dekbed en kussen zorgvuldig

De Deens familie Lykke hebben nooit gedacht dat hun dekbedden en kussens invloed hebben op hun slaapkwaliteit. Het aankomende jaar volgen wij de familie.

De familie bestaat uit 4 leden: Louise (35), Karsten (33), Uma (2) en Thit (8). Ze hebben nooit veel nagedacht over hun dekbedden en kussens. “Ik had niet gedacht dat een dekbed het verschil kon maken.” zegt Louise.

Wat is het beste dekbed?

Louise en Karsten gaan rond 10 uur naar bed en staan rond half 7 weer op. Louise heeft moeite met in slaap vallen en wordt meerdere keren per nacht wakker. Karsten valt direct in slaap en wordt pas weer wakker als de wekker gaat. Louise en Karsten hebben hetzelfde dekbed en hebben deze met korting gekocht. “Wij hebben zeker meer geld uitgegeven aan bedspreien dan aan dekbedden.” zegt Karsten.

Karsten’s dekbed is te warm en daarom slaapt hij vaak zonder. “Het voelt altijd warm aan ’s nachts, dus slaap ik zonder dekbed.”, zegt hij. Louise slaapt juist onder het dekbed zodat ze de hele nacht warm is.

Karsten en Louise slapen direct naast elkaar in dezelfde kamer en in hetzelfde bed. Daarom is het belangrijk dat zij beide een eigen dekbed krijgen dat bij hun past. JYSK heeft dé oplossing voor hen – wij bieden dekbedden aan in 3 temperaturen: koud, warm en extra warm. Hierdoor krijgen Louise en Karsten de kans om beide een kwaliteitsdekbed uit te kiezen met verschillende vulling. Louise heeft voor een extra warm eenpersoonsdekbed gekozen en Karsten voor een warm eenpersoonsdekbed.

Vind hier tips over het kiezen van de juiste maat beddengoed.

Waarom het kussen belangrijk is

Zoals je kleren en schoenen past, zo moet je ook jouw kussen uitproberen. Bij JYSK kun je lage, medium en hoge kussens vinden. Na de kussens uitgeprobeerd te hebben, hebben Louise en Karsten voor een hoog kussen gekozen.


Dekbedden en kussens voor kinderen

De meisjes, Thit en Uma, hebben het vaak warm ’s nachts. Ze schoppen meestal het dekbed van hun af, waardoor de ouders de kinderen weer opnieuw moeten instoppen.  

Thit slaapt met een pyjama aan, wat belangrijk is om in gedachten te houden. De familie kiest een koud dekbed met een laag kussen voor haar. Het is belangrijk dat kinderen niet een te hoog kussen hebben, want dat is slecht voor hun nek.  

Voor Uma kiest de familie een kinderdekbed en kussen. De Lykke familie heeft nu de juiste dekbedden en kussens. Houd onze website in de gaten om erachter te komen wat het juiste dekbed en kussen voor jouw nachtrust kunnen doen.

 

Ontdek meer

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbeddengids

Dekbeddengids

Hoofdkussengids

Hoofdkussengids

De voordelen van een verzwaringsdeken

De voordelen van een verzwaringsdeken