Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Warm, zacht, winterdekbed op een boxspring samen met een hoofdkussen

Warme winterdekbedden tijdens de koude maanden

De temperaturen gaan omlaag en dat is te merken ’s nachts. Niets is lekkerder om na een lange dag je zachte, warme dekens over je heen te kunnen trekken. Kies tijdens koude wintermaanden voor een heerlijk warm winterdekbed.

Verschillende soorten dekbedden

Om ’s nachts lekker te kunnen slapen is een goed dekbed van groot belang. In de wintermaanden is het ’s nachts kouder, ook op je slaapkamer, dus je dekbed moet voldoende warmte afgeven zodat je het niet koud krijgt. Onze dekbedden zijn verdeeld in verschillende warmteniveaus: koel, warm en extra warm, ideaal voor de koukleumen onder ons.

Je kunt ook kiezen voor een 4-seizoenen dekbed in plaats van een zomer- en winterdekbed. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit meerdere dekbedden die je kunt samenvoegen tot één warm dekbed. In de zomermaanden kun je slapen onder een dunner dekbed, waardoor je het niet te warm hebt. In de koude wintermaanden bevestig je de twee dekbedden aan elkaar tot één dik en warm dekbed. Heerlijk om onder te kruipen op de koude dagen.  

Er zijn verschillende soorten vulling waar je uit kunt kiezen als je een nieuw dekbed aanschaft. Wij hebben de dekbedden onderverdeeld in twee categorieën: natuurlijke vulling en synthetische vulling.  

Zo zacht als dons

Een dekbed met natuurlijke vulling bestaat meestal uit dons of veren, heerlijk zacht en warm. Een vulling van dons of veren ademt goed en valt soepel en makkelijk om het lichaam tijdens de slaap. Daarnaast biedt deze vulling van nature een goede isolatie. Naast dons en veren kan een natuurlijk dekbed ook bestaan uit andere natuurlijke materialen zoals zijde, katoen en wol. Het merendeel van onze natuurlijke dekbedden zijn allergievriendelijk, waardoor een natuurlijk dekbed voor veel mensen geschikt is. Ben je benieuwd naar meer voordelen van een natuurlijk dekbed? Lees het hier in onze blog.  

Naast dekbedden met een natuurlijke vulling, bieden wij ook dekbedden met een synthetische vulling van polyestervezels. Deze vezels lijken qua eigenschappen en kwaliteit op een natuurlijke vulling, maar zijn echter goedkoper in prijs. Deze vulling biedt van nature weinig isolatie. Om voldoende warmte te kunnen bieden in de koude maanden, zijn synthetische dekbedden iets dikker en zwaarder dan een dekbed met natuurlijke vulling. Een synthetisch dekbed voert effectief vocht van het lichaam af, is duurzaam in gebruik én gaat lang mee. Bovendien is een synthetisch dekbed heel geschikt voor mensen die last hebben van huisstofmijt. Wil je meer weten over de verschillende dekbedden? Neem dan een kijkje in onze dekbeddengids.

Bekijk de dekbeddengids

Warm slapen als het koud wordt

Uiteraard is het heel persoonlijk wat voor soort dekbed je prettig vindt om onder te slapen. De een heeft genoeg aan een enkel warm dekbed, terwijl de ander liever onder een dik 4-seizoenen dekbed ligt. Zoek je naast een heerlijk warm dekbed ook nog een warm en zacht dekbedovertrek? Neem dan eens een kijkje bij onze dekbedovertrekken van flanel. Deze dekbedovertrekken zijn heerlijk zacht en warm voor tijdens de koude maanden. Bekijk al onze dekbedovertrekken

Onder welk soort dekbed slaap jij het liefst in de koude wintermaanden? Laat het ons weten in de reacties!

Tips voor onderhoud dekbed

Ontdek meer

Het favoriete beddengoed van onze inkoper

Het favoriete beddengoed van onze inkoper

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken