Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Eethoek met ronde tafel en vier zwarte eetkamerstoelen, met vitrinekast en manden

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

Wil jij een klein appartement inrichten? Je kunt een appartement inrichten waarbij je ervoor zorgt dat het groter lijkt dan het is. In deze blog geven we je 6 simpele ideeën over hoe je een klein appartement kunt inrichten.

  1. Plaats een spiegel tegenover je raam
  2. Plaats een spiegel achter een lamp
  3. Kies multifunctionele meubelen
  4. Ga voor meubelen met een lichte uitstraling
  5. Gebruik niet teveel verschillende soorten kleuren en materialen
  6. Creëer kleine ruimtes

1. Plaats een spiegel tegenover je raam

Spiegels worden vaak gebruikt in kleine ruimtes om je het gevoel te geven dat de kamer groter is dan hij is – de beste tip is om je spiegel tegenover je raam te plaatsen. Het licht dat door het raam komt wordt gereflecteerd in de spiegel, zo lijkt het net of je nog een raam hebt. 

2. Plaats een spiegel achter een lamp

Nog een tip als je een klein appartement gaat inrichten: plaats een spiegel achter een lamp of andere lichtbron. Het licht van de lamp wordt weerkaatst en daardoor oogt de kamer ruimer. Je kunt zowel een hanglamp als een bureaulamp gebruiken bij deze tip.


Bekijk alle spiegels

3. Kies meubelen met een dubbele functie

Ga je je appartement inrichten, dan wil je natuurlijk het meeste uit jouw ruimte halen – daarom kun je overwegen om te kiezen voor meubelen met meer dan één functie. Een slaapbank is een van de beste voorbeelden van een meubelstuk dat meer dan een functie heeft.


Nog zo’n voorbeeld is een hocker; die kun je gebruiken voor opslag van spullen en als extra zitplaats als je gasten hebt. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken om je voeten op te leggen na een lange dag.

Bekijk alle slaapbanken

4. Ga voor meubelen met een lichte uitstraling

Als je meubelen moet kiezen voor het inrichten van een klein appartement, ga dan voor een design met een lichte uitstraling. Het gaat er niet om of het meubelstuk zwaar is of niet, het gaat er om hoe zwaar of massief het lijkt. Vaak is het een goed idee om lichte kleuren of materialen te gebruiken, maar als een meubelstuk donkergekleurd of gemaakt is van donker hout hoef je deze natuurlijk ook niet direct te vermijden. Als het meubelstuk een lichte en luchtige uitstraling heeft dan past het prima in een kleine kamer of appartement.

5. Gebruik niet te veel verschillende kleuren en materialen

Om van een kleine kamer een rustige en mooie kamer te maken, is het aan te raden om niet te veel verschillende kleuren en materialen te gebruiken. Kies dezelfde kleuren of kleurvariaties voor de inrichting. 

Bekijk alle hockers

6. Creëer kleine ruimtes

Denk na over de verschillende dingen die je doet in je appartement – bijvoorbeeld slapen, eten, relaxen, tv kijken of werk. Wanneer je een overzicht hebt van de verschillende activiteiten kun je een ‘zone’ creëren voor de belangrijkste activiteiten. Gebruik een lang gordijn, een roomdivider of een wandkast om de kamer te verdelen in kleinere ruimtes of plaats hoge planten die de kamer opdelen.

Wil jij jouw kleine appartement opgeruimd houden? Lees ons blog met 7 tips voor het opruimen van je huis
 

Ontdek meer

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie