Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
7 tips voor het opruimen van je huis

7 tips voor het opruimen van je huis

Datum:

Categorie: Opbergen

Tags: Opruimen

Heb je hulp nodig bij het netjes houden en opruimen van je huis? Met onze 7 tips zorg je ervoor dat je huis weer helemaal netjes is- en dit ook zo blijft. Lees onze tips en leer hoe je je huis op kunt ruimen en hoe je beter met rommel om kunt gaan. 

  1. Voor je begint: pak een afvalzak, een stofdoek en een lege wasmand

Begin met het afval in de afvalzak te stoppen, alles wat niet in de ruimte hoort stop je in de wasmand, ga met een doek over alle kastjes. 

  1. Begin met het schoonmaken van alle oppervlaktes

Maak een oppervlakte per keer schoon - en zorg ervoor dat je andere niet weer vies maakt. Als je nog niet weet waar je bepaalde spullen moet laten leg ze dan even op je bed of bank zodat je het later alsnog kan bepalen maar niet alles weer vies wordt. 

Bekijk alle manden en dozen

  1. Sorteer op categorie, niet op kamer

Begin met de makkelijkere categorieën en eindig met de moeilijke. Begin bijvoorbeeld met kleding en boeken en eindig met spullen die een sentimentele waarde hebben. 

  1. Verdeel alles dat je niet meer gebruikt in 3 categorieën 

Een groot deel van schoonmaken en opruimen is bedenken wat je wel en niet meer nodig hebt. Verdeel de spullen die je niet meer nodig hebt in 3 groepen: 'weggooien', 'recyclen/doneren' of 'verkopen'.

Bekijk alle schoenenkasten

  1. Focus op je favoriete items 

Leeg de lades/kast en pak er eerst de spullen uit die je vaak gebruikt of waar je van houdt. Gooi de rest weg. Het is namelijk een stuk makkelijker om de dingen uit te kiezen waar je niet zonder kunt dan te bedenken welke spullen je weg kunt gooien.

  1. Verlaat een kamer niet met lege handen 

In andere woorden - ruim regelmatig op en houdt het bij. Het lijkt logisch, maar het werkt echt! Maak er een gewoonte van om nooit een kamer te verlaten met lege handen - bedenk je eens hoeveel items je dan in een dag opruimt!

  1. Volg de 80/20 regel - 80% netjes en 20% rommelig

Accepteer dat 80% van je huis netjes is en 20% altijd een beetje rommelig zal zijn. Wanneer je deze regel volgt, zul je snel merken dat opruimen een stuk minder tijd en stress zal kosten. 

Bekijk alle kledingkasten

Meer tips om op te ruimen

Wellicht gaan met deze tips het opruimen en schoonmaken van je huis een stuk makkelijker. Wanneer je nog niet genoeg kan krijgen van onze tips, dan heb je geluk. We hebben namelijk nog 2 bonustips voor je:

Bonustip 1: Hang je kledinghangers de verkeerde kant op 

Wanneer je je kledingkast opruimt maar je het lastig vindt om kleding weg te doen, is dit een goede tip voor jou. Begin met al je hangers de verkeerde kant op gedraaid. Wanneer je een kledingstuk aan hebt gehad draai je de kledinghanger weer de goede kant op. Kijk na enkele weken eens welke kleding je allemaal niet hebt aangehad. Dit is een makelijke en duidelijke manier om te zien welke kleren je wel of niet draagt. Verkoop of doneer de kleding die je niet meer draagt.

Bonustip 2: Koop een wasmand voor schone kleren

Deze tip is iets voor jou wanneer je slaapkamer er regelmatig uitziet als een ontplofte kledingfabriek. Wanneer je vier verschillende outfits hebt aangepast en je geen zin hebt om de eerste 3 terug te leggen in je kast, stop ze dan in een wasmand met schone kleren en leeg deze elke week. Zo hoef je niet alles meteen netjes terug in je kast te leggen en blijven je kleren schoon.

Heb jij ook nog een aantal goede tips voor het opruimen van je huis? Deel ze met ons!