Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Woonkamer met bank bijzettafel en vloerkleed

6 budget tips voor het inrichten van je woonkamer

Een nieuwe, frisse look creëren voor je woonkamer hoeft helemaal niet duur te zijn! Wij geven je advies hoe je je woonkamer leuk kan inrichten met een klein budget. Lees onze 6 tips. 

  1. Kies een alternatief voor dure meubels
  2. Geef je muren nieuw leven
  3. Verander de sierkussens
  4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
  5. Creëer exclusiviteit
  6. Kies het juiste licht

 

 1. Kies een alternatief voor dure meubels

Veel mensen houden van designer meubels. Daar is niks mis mee, maar meubelstukken van ontwerpers zijn vaak duur en dus niet geschikt voor mensen met een klein budget. Er zijn meerdere leuke meubels die je als vervanger kunt gebruiken voor dure design meubelen. Minstens zo mooi en dat voor minder dan de helft van de prijs! Ga dus op zoek naar goedkopere alternatieven, zoals eetkamerstoelen of een bank. Ook bij JYSK hebben wij meubelen die nét even anders zijn dan anders.

Bekijk alle woonkamer meubelen

 2. Geef je muren nieuw leven

Kunst aan de muur is vaak behoorlijk prijzig. Je kunt ook op een goedkope manier je muren een nieuwe uistraling geven. Een alternatief voor dure kunst is het creëren van een persoonlijke fotomuur. Je kunt hierin zo creatief zijn als je zelf wilt. Door bijvoorbeeld houten of gouden fotolijsten te gebruiken, geef je het geheel een nóg exclusievere uitstraling. 

Bekijk alle fotolijsten

 3. Verander de sierkussens

Als je het je niet kunt veroorloven om een nieuwe bank te kopen, kun je de zithoek in je woonkamer tóch een nieuwe look geven door andere sierkussens te kopen. Sierkussens zijn ideaal om een ruimte in te richten met een klein budget. Kies in de zomer bijvoorbeeld voor lichte kleuren en in de winter juist voor donkere tinten.

Met relatief weinig middelen kun je de laatste trends volgen, daarnaast zorgt het voor afwisseling in je interieur en voor een nieuwe twist in je woonkamer. 


Bekijk alle sierkussens


4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Je woonkamer inrichten met spiegels is een goedkoop alternatief voor dure kunstwerken. De spiegels zorgen voor een elegante uitstraling en bijkomend voordeel is dat je woonkamer er ruimer door lijkt! Je kunt spiegels gebruiken om het licht van een raam te reflecteren zodat de woonkamer mooi verlicht wordt. 

Je interieur hoeft niet traditioneel te zijn, probeer eens andere dingen uit die je gewend bent en je zult zien dat het effect erg leuk is! 


Bekijk alle spiegels


5. Creëer exclusiviteit

Een ander idee om je woonkamer goedkoop in te richten, is het gebruik van imitatie bont of lamsvacht. Deze vloerkleden stralen exclusiviteit uit zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Leg bijvoorbeeld een lamsvel over een armleuning of een koeienhuid op de vloer. Dit maakt van je anders goedkope inrichting een luxueus onderkomen!

6. Kies het juiste licht

Verlichting in de woonkamer hoeft niet uit een dure hanglamp te komen. Veel mensen maken de fout niet te overwegen wat voor soort licht uit de lamp moet komen voordat ze hem kopen. Lampen hebben een grote invloed op de sfeer van je woonkamer. Kies dus een lamp met de juiste verlichting en uitstraling voor je woonkamer. Omdat lampen voor een betaalbare prijs te koop zijn, zijn ze gemakkelijk te vervangen als je uitgekeken bent op je huidige lamp.


Bekijk alle lampen

Ontdek meer

Vind het perfecte TV-meubel voor je woonkamer

Vind het perfecte TV-meubel voor je woonkamer

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

De favoriete woonaccessoires van onze inkoper

De favoriete woonaccessoires van onze inkoper

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond