Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Hoe kies ik de juiste salontafel?

Datum:

Categorie: Woonkamer

De salontafel is eigenlijk best een belangrijk onderdeel in je woonkamer. Dit is waar we iedere vrijdagavond onze pizza eten, waar we onze mooiste accessoires opzetten en waar we onze voeten opleggen na een lange, vermoeiende dag. Maar welke salontafel pas nu het beste bij jouw woonkamer?

 

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een nieuwe salontafel?

Vóór het kopen van een nieuwe salontafel moet je zorgvuldig overwegen wat je behoeftes zijn. Hoe gebruik je jouw woonkamer? Als je vaak voor de televisie eet, is het handig een salontafel te kiezen van een bepaalde grootte. Als je een kleine woonkamer hebt, is het fijn om een salontafel te hebben die gemakkelijk te verplaatsen is. De kamer wordt daardoor meer flexibel. Overweeg ook welke stijl je wilt. Belangrijke daarbij is om te kijken of de tafel past bij de stijl van je zitbank.

Verschillende materialen

Salontafels bestaan in veel verschillende vormen, kleuren en materialen. Uiteraard moet je een salontafel kopen die je leuk vindt. Verder is het een goed idee te overwegen uit welke materialen jouw nieuwe salontafel moet bestaan. Elke materiaal heeft namelijk zijn voordeel.   

Koop een salontafel van hout als je een tafel wilt die gemaakt is van levendige materialen. Deze krijgt een mooie glans na verloop van tijd. Het voordeel van hout is dat de krassen niet heel erg zichtbaar zijn en het sierlijk veroudert. 

Als je liever een salontafel hebt die niet verandert na verloop van tijd, kun je een nieuwe salontafel kopen gemaakt van glas. Glazen tafels voegen een lichte en luchtige sfeer toe aan je woonkamer en je kan gemakkelijk zien wanneer het schoon gemaakt moet worden. Als je niet zo’n schoonmaakfanaat bent kan dit natuurlijk ook een nadeel zijn!

Je kan ook kiezen voor fineer. Dit is ook gemakkelijk schoon te maken en het krijgt geen vettige vingers erop wat vooral een voordeel is als je kinderen hebt.


De klassieke salontafel

Je kan niet fout gaan met een klassieke houten salontafel. Deze vierkante tafel op vier poten past bijna in elke huis en biedt vaak genoeg ruimte. Als je een kiest met een plank eronder, heb je een plek om je afstandbedieningen en tijdschriften op te leggen i.p.v. dat dit ruimte op je tafel in beslag neemt.

De minimalistische salontafel

De minimalistische salontafel past perfect in een gestroomlijnde huis met witte muren en kale opvlakken. In de minimalistische huis is er geen plek voor prullaria en is het belangrijk dat alles een functie heeft. Als je een eenvoudige en minimalistische stijl wilt, moet je een lichte en luchtige salontafel kiezen.


De kleine salontafel

Als jouw huis klein is of je wilt een flexibele meubelinrichting, dan zou je een kleine salontafel moeten kiezen. Kleine salontafels zijn vaak makkelijk te verplaatsen. Verschillende tafels naast elkaar kunnen ook een uitstekende dynamiek creëren.


De moderne salontafel

Met een moderne salontafel van glas kun je een stijlvolle en moderne look creëren in jouw woonkamer. De moderne salontafel is meer dan alleen glas. Het is vaak gemaakt uit een mix van materialen, zoals bijvoorbeeld metaal, fineer en hout in verschillende combinaties. De moderne salontafel bestaat in allerlei vormen en maten, dus of je nou liever rond of vierkant hebt, je kunt makkelijk iets vinden wat past bij jouw moderne stijl.

Een salontafel met opbergruimte

Als je in een nauwe huis woont of gewoon behoefte hebt aan extra opbergruimte, dan zou je kunnen overwegen een salontafel met opbergruimte te nemen. Een uitstekend idee voor elke huis!

 


De witte salontafel  

Heb je een vrouwelijke stijl en houd je van heldere kleuren in je woonkamer, dan is de witte salontafel misschien iets voor jou. De witte salontafel kan zowel modern als minimalistisch zijn, afhankelijk van welke design jij kiest. Als jouw stijl meer aan de romantische kant is, zou je een salontafel met mooie details en prachtige houtsnijwerk moeten kiezen.

 

Upgrade je oude salontafel!

Ben je blij met je huidige salontafel, welke de juiste vorm, grootte en hoogte heeft, maar vind je dat deze een kleine vernieuwing nodig heeft? Overweeg dan eens of het er beter uit zal zien als je de tafel verft? Mocht dit toch verkeerd uitpakken kun je altijd nog een nieuwe aanschaffen! Een andere manier om een salontafel nieuwe leven in te blazen, is het plaatsen van wieltjes onder de poten zodat de tafel makkelijk kan worden verplaatst. Dit zal de tafel ook wat extra hoogte geven.