Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Zo ziet een modern mannelijk interieur eruit

Zo ziet een modern mannelijk interieur eruit

Mannen en interieur gaan niet altijd hand in hand samen. Worstelen met kleurenschema’s, kale lege muren en overal prullaria. Om over het wel of niet bij elkaar passen van de meubels nog maar te zwijgen. Oké, ik moet toegeven, er zijn zeker mannen die dit prima voor elkaar hebben. Congrats to them! Voor de rest? Mijn blog zal je helpen.

Lets start this make-over

Sleutelwoorden in een modern mannelijk interieur zijn ’eenvoud’, ’stijlvol design’ en ’minimalisme’, gecombineerd met decoratieve details en meubelen van ruwe materialen. Denk hierbij aan hout, marmer of staal. Maar pas op, let erop om niet teveel soorten hout te mixen in één kamer, dit verstoort de balans binnen je woonstijl.
 

 

Niet te moeilijk

Functionaliteit en comfort zijn absoluut noodzakelijk in een manneninterieur omdat mannen er simpelweg veel waarde aan hechten. Dus.. alle chique spullen de deur uit, het moet vooral comfortabel zijn! Ga voor meubelen die rust en relaxtheid uitstralen of meubelen die multifunctioneel zijn.   

Minimalisme en rauwe materialen

Een mannelijk interieur heeft een rauwe stijl gecreëerd in combinatie met eenvoudige decoratieve elementen. Let op, maak het niet té rauw en donker. Dat kan ervoor zorgen dat de kamer koud en sfeerloos overkomt. Daarnaast zijn strakke lijnen ook een belangrijk terugkomend element in een mannenkamer.
 

 

Voorkom deze klassieke fouten

Een veelgemaakte fout is het kiezen van te zwaar en donker meubilair en het gebruiken van felle decoratieve accessoires. Te donkere, zware kleuren in combinatie met felle accessoires kunnen een kamer kleiner doen lijken en zorgen voor stilistische verwarring. Een klassieke fout is dat mannen de neiging hebben om alles voor in hun interieur in donkere kleuren te kopen; gordijnen, meubels, beddengoed en handdoeken. Niet alleen laat dit de woning kleiner lijken, ook stof en vuil is veel beter te zien op donkere meubels en accessoires. Besteed dus wat extra aandacht aan het uitkiezen van kleuren en meubels.

Tierelantijntjes zijn taboe bij mannen. Maar het kan toch een goed idee zijn om met een aantal decoratieve accessoires een persoonlijke touch aan je interieur te geven. Vermijd kleine frutsels, maar kies voor een aantal items met meer volume. Denk aan een grote kandelaar of lantaarn of een grote plant.

Ga voor een grote plant - mannelijk interieur

Sommige mannen hebben de neiging om oude meubels en bezittingen uit hun jeugd of studententijd te recyclen in hun nieuwe interieur, maar vaak is dit een no-go (ja, dus ook dat dekbed van je favoriete voetbalclub moet eruit).. Het past simpelweg gewoon niet bij de nieuwe woonstijl.

Show some personality!

Hoewel een mannelijke huisinrichting vaak eenvoudig, stijlvol en minimalistisch is, is er toch zeker wel ruimte voor een persoonlijk tintje. Je kan bijvoorbeeld een aantal persoonlijke foto’s ophangen van een gemaakte reis of een kamerdeur blauw of groen verven omdat dit altijd je favoriete kleur is geweest.

 

Ontdek meer

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie