Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Een klapstoel voor de tuin, een stapelstoel voor de tuin, een standenstoel voor de tuin en een tuinstoel op een zonnig terras

Zo kies je de juiste tuinstoelen

Het is altijd leuk om nieuwe tuinmeubelen voor je terras uit te zoeken! Ben jij op zoek naar nieuwe tuinstoelen? Dan is het belangrijk dat je de juiste beslissing maakt. In ons blog helpen wij je een handje!

Tuinstoelen hebben verschillende eigenschappen: sommigen zijn stapelbaar, anderen zijn opvouwbaar. Sommige tuinstoelen hebben een armleuning, anderen hebben een hoge rugleuning. Dus wat moet je kiezen? 

Klein balkon of groot terras?

Een klein balkon of terras vereist kleinere meubels. De meeste tuinstoelen hebben een breedte die varieert van ongeveer 40 tot 70 cm, dus als je een klein balkon of kleine tuin hebt, ga dan voor smalle tuinstoelen. Je kunt ook een tuinbank gebruiken om op te zitten. Er is een vuistregel dat je tussen je tuinstoelen een ruimte van ongeveer 15 cm moet laten zodat iedereen comfortabel kan zitten, maar dit geldt niet voor een tuinbank.

 


Heb je een groot balkon of terras, dan hoef je natuurlijk minder te letten op de grootte en breedte van je tuinstoelen. Je kunt ook voor een luxe loungestoel gaan.  

Hoge rugleuning of korte rugleuning?

Geniet je van lekker lang tafelen met je vrienden in de tuin? In dat geval is het extra belangrijk dat je tuinstoelen lekker zitten. Een hoge rugleuning biedt volledige ondersteuning van de rug en zit comfortabel. Je kunt ook kiezen voor een stoel die verstelbaar is, zodat je de stoel in een houding kunt zetten die jij zelf fijn vindt. 

 


Houd rekening met het soort materiaal van de tuinstoel. Lees meer over de voor- en nadelen van verschillende materialen.

Tuinstoelen met een lage rugleuning hebben een elegante uitstraling en kunnen gemakkelijker worden verplaatst.


Bekijk alle tuintafels

Stapelbare tuinstoelen of ligstoelen voor in de tuin?

Je moet je ook afvragen waar je de stoelen wil neerzetten als ze niet in gebruik zijn. Heb je een schuur waar je ze beschut tegen de regen kunt houden? Stapelbare tuinstoelen zijn dan ideaal, omdat ze gestapeld niet teveel ruimte innemen.


Standenstoelen zijn ruimtebesparend en multifunctioneel: je kunt ze rechtop als eetkamerstoel gebruiken of je kunt het als loungestoel gebruiken wanneer je achterover leunt. Je kunt de stoelen gemakkelijk inklappen. Standenstoelen nemen weinig ruimte in beslag als je ze bijvoorbeeld tegen de muur of tafel zet en ze zijn makkelijk uit te klappen als je ze weer gaat gebruiken.

Bescherm je tuinmeubelen met een tuinmeubelhoes

Als je je tuinstoelen buiten laat staan, is het een goed idee om ze te beschermen met een tuinmeubelhoes. Zo weet je zeker dat je tuinmeubelen mooi blijven en kost het je minder tijd om je meubelen schoon te maken. 

Vergeet de tuinkussens niet

Last but not least moet je ervoor zorgen dat jij en je gasten het warm en comfortabel hebben als je lekker op het terras zit. Tuinkussens geven jouw tuinset de finishing touch. Hierdoor zit je veel lekkerder en het ziet er ook nog eens mooi uit. Mocht het in de avond afkoelen, zorg er dan voor dat je lekker warme plaids hebt voor jou en je vrienden. 

Wij wensen je fijne zomeravonden toe met je nieuwe tuinstoelen! 


Weet jij al welke tuinstoel jij kiest? Laat het ons weten in een reactie! 

Bekijk het tuinassortiment

Ontdek meer

Verwelkom de zomer met trending kleuren

Verwen je vader op Vaderdag

De hangstoel: Het middelpunt van je tuin

Kies de juiste tuintafel