Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Hangmat en hangstoel voor buiten

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze

Een hangstoel is een leuk en gezellig alternatief voor jouw typische buitenzitjes zoals tuinstoelen, tuinbanken en loungebanken. Met het extra comfort van kussens en dekens kun je lekker zitten en genieten van een koud glas limonade en jouw favoriete boek of podcast. Het zal niet lang duren voordat jouw hangmat of hangstoel jouw nieuwe beste vriend wordt tijdens het buitenseizoen. 

Er zijn veel verschillende soorten hangmatten en hangstoelen, welke moet je kiezen? Laat ons je helpen bij het maken van de juiste keuze.

De klassieke hangmat voor een tuin met bomen of palen

Als je een tuin hebt met bomen of palen om op te hangen, dan is een klassieke touwhangmat zoals BERGFINK een geweldige optie voor jou. Dit type klassieke hangmat heeft de tand des tijds doorstaan.

Plaatsing en ophanging

Als je van plan bent om de hangmat zelf te gebruiken, is het een goed idee om hem in een rustige hoek van de tuin te plaatsen waar je kunt genieten van een rustige middag in de zon of schaduw. Als je kinderen de belangrijkste gebruikers van de hangmat zijn, plaats hem dan centraal waar je ze in de gaten kunt houden.

Gebruik deze richtlijnen voor het ophangen van de hangmat:

Afstand: De afstand tussen je ophangpunten (bomen of palen) is in de ideale situatie 4-4,5 meter.

Ophangpunten: Je kunt de hangmat ophangen tussen twee bomen, twee palen of een van elk. Zorg ervoor dat de bomen sterk en gezond zijn en je gewicht kunnen dragen. Zorg er ook voor dat je de bomen niet beschadigt door riemen te gebruiken die de schors niet beschadigen.

Hoogte: Het onderste deel van de hangmat moet tussen je knie en je heup liggen als de hangmat leeg is. Als je in de hangmat gaat liggen, verslapt hij nog eens 10-20 cm naar de grond toe.

De hangmat moet laag genoeg zijn om eruit te komen zonder je evenwicht te verliezen. Tegelijkertijd moet hij hoog genoeg zijn om niet met je rug de grond te raken als je in de hangmat ligt.

Genieten van de buitenlucht in een hangstoel

Als je geen tuin hebt met bomen of andere ophangmogelijkheden, hoef je het idee van een hangstoel of hangmat niet op te geven. Een hangstoel met standaard is een geweldige optie voor zowel kleinere als grotere buitenruimtes.

Een van de voordelen van een hangstoel is dat je geen gaten hoeft te boren om hem op te hangen. Het voegt een leuk element toe aan je buitenruimte en helpt je ontspannen.

Hangstoel in een patio
Hangstoel GJERN B118xH184xD106 naturel
250,-/stuk
399,- /stuk
37% korting

Met de GJERN hangstoel kun je achterover leunen terwijl je naar je favoriete muziek of podcast luistert of je favoriete boek leest. De GJERN hangstoel is verkrijgbaar in twee kleuren: Een heldere en natuurlijke, en een zwarte minimalistische klassieker.

Als je eenmaal je eerste ervaring met een hangstoel hebt gehad, zul je er met moeite uit komen omdat je zo comfortabel zit. De GUNGERNE hangstoel is verkrijgbaar in een stijlvolle grijze kleur die naadloos aansluit bij je andere tuinmeubels. Om nog meer comfort te creëren, voeg je een extra kussen toe en haal je een zacht plaid tevoorschijn.

Zorg ervoor dat je de nodige ruimte hebt voor de hangstoel. Sommige zijn vrij hoog, dus zorg ervoor dat er genoeg ruimte is in de hoogte. Zowel GJERN als GUNGERNE zijn meer dan 180 cm hoog en dat kan een uitdaging zijn als je ze in een smalle ruimte monteert.

Zelfs als je buitenruimte wat beperkter is, moet je het niet opgeven om 's middags te genieten van een zachte schommel. Een schommelstoel zoals DANNEMARE geeft je zowel een beetje beweging als een gevoel van stabiliteit en controle. DANNEMARE heeft zowel een zitkussen als een rugkussen, beide met een zeer duurzame hoes, voor dat extra beetje comfort.

Schommelstoel op een terras
Schommelstoel DANNEMARE grijs
225,-/stuk
299,- /stuk
25% korting
Online Only

Als je van een stabielere zit houdt en van een grotachtige ervaring, kruip dan lekker weg in een grote loungestoel met oren. De HALVREBENE loungestoel heeft zelfs een kleine luifel voor een extra intiem gevoel.

Grote loungestoel op een zonnig balkon
Loungestoel HALVREBENE B85xH143xD88 naturel
300,-/stuk
399,- /stuk
25% korting

Een schommelbank is geweldig voor twee

Terwijl hangmatten, hangstoelen of schommelstoelen voornamelijk voor één persoon zijn, is een schommelbank iets voor jou als je gezelschap hebt in je tuin of op je terras.

Om samen van mooie momenten te genieten, is de schommelbank JUELSMINDE de perfecte keuze. Een van de praktische details is de luifel die je helpt om in de schaduw te blijven, zodat je de schommelbank niet te vaak hoeft te verplaatsen. Omdat hij groter is in vergelijking met de meeste andere hangmatten en hangstoelen is hij een prachtig middelpunt van je buitenruimte en geweldig om gasten te ontvangen. Vergeet niet om je ruimte te versieren met lantaarns en lampen om een geweldige sfeer te creëren.

Ontdek meer

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Ideeën voor de perfecte tuinverlichting

Ideeën voor de perfecte tuinverlichting