Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
TV-meubelmet een TV in een woonkamer met bank, salontafel en dressoir

Vind het perfecte TV-meubel voor je woonkamer

Een tv is niet het mooiste item, maar het juiste tv-meubel – eentje die past bij het omringende meubilair, eentje die  stijlvol is en je smaak weerspiegelt – kan daarbij helpen.

Zelfs als je je tv liever aan de muur hangt, kan een tv-meubel dienen als anker in je woonkamer, maar ook als opbergoplossing voor alles wat met je tv opstelling te maken heeft. Een gesloten tv-meubel met lades of deuren kan zowel draden als kabels verbergen voor de elektronische apparaten, maar ook voor tijdschriften, afstandsbedieningen en meer.

TV-meubel met opbergruimte, bank, salontafels en fauteuil in een woonkamer
HALMSTADTV-meubel HALMSTAD 2 schuifdeuren eiken kleur
200,-/stuk
279,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 200,- /stuk
Normale verkoopprijs: 279,- /stuk (-28%)

TV-meubelen zijn er in verschillende maten, looks en met verschillende eigenschappen. In deze gids zullen we je dus door de overwegingen leiden die je moet maken om er een te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Hoogte, breedte, diepte en draagvermogen

Om te beginnen zijn er een paar basisaspecten waarmee je rekening moet houden: Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor het tv-meubel en hoe groot en zwaar is de tv?

Het is uiteraard belangrijk dat je ruimte hebt voor het tv-meubel, en dat deze groot en stevig genoeg is voor je tv als je wilt dat hij op het bankje staat. Meet dus eerst de ruimte en de tv, en controleer het gewicht van de tv, zodat je de opties kunt verfijnen:

Breedte : Als algemene vuistregel geldt dat het tv-meubel ongeveer 20-30 cm breder moet zijn dan de tv om een mooie, evenwichtige uitstraling te krijgen. Met een breed tv-meubel heb je naast de tv ook ruimte voor decoratieve items.

Hoogte : Denk goed na over de hoogte van het tv-meubel. Ze variëren tussen de 40-55 cm, en dit heeft uiteraard invloed op de hoogte van de tv als je ervoor kiest om hem op het bankje te plaatsen. Door het midden van de tv op ooghoogte te houden wanneer je in je favoriete fauteuil of bank zit, hoeft je je nek niet te belasten.

TV bank met een TV in een woonkamer met bank, salontafel en dressoir
HEMDRUPTV-meubel HEMDRUP 2 deuren eiken kleur
150,-/stuk
199,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 150,- /stuk
Normale verkoopprijs: 199,- /stuk (-25%)
HEMDRUPDressoir HEMDRUP 2 deuren donker eiken/zwart
175,-/stuk
219,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 175,- /stuk
Normale verkoopprijs: 219,- /stuk (-20%)

Diepte : Heb je een flatscreen tv of wil je de tv aan de muur boven het tv-meubel hangen? Dan is een tv-meubel met een diepte van 35-40 cm waarschijnlijk voldoende. Zo niet, dan kun je misschien kiezen voor een dieper tv-meubel.

Draagvermogen : Controleer het gewicht van je tv, zodat je zeker weet dat deze onder de maximale belasting van het tv-meubel ligt.

Extra opbergruimte in de woonkamer

Eén van de grote voordelen van een tv-meubel is de extra opbergruimte. Met een tv-meubel met opbergmogelijkheden als planken, lades of deuren kun je zowel elektronische apparaten zoals gameconsoles en de bijbehorende kabels als rommel zoals dvd's, platen of tijdschriften opbergen.

Deuren en lades hebben elk hun voordelen. Een gameconsole kun je makkelijker achter een deur bewaren, terwijl lades ideaal zijn voor handleidingen, afstandsbedieningen en dergelijke. Schuifdeuren hebben minder ruimte nodig dan lades en normale deuren, omdat ze in het tv-meubel zijn geïntegreerd.

Zelfs als het tv-meubel slechts één of meer open planken heeft, kan het je nog steeds helpen een strakke look te houden als je het aanvult met enkele decoratieve manden . Hierdoor blijven je spullen bij elkaar en niet verspreid in je woonkamer. Het maakt het ook makkelijker om je spullen terug te vinden en geeft je de kans om je tv-meubel op een persoonlijke manier te stylen.

Woonkamer met zwart TV-meubel
EGELEVTV-meubel EGELEV zwart
100,-/stuk
199,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 150,- /stuk (-33%)
Normale verkoopprijs: 199,- /stuk (-50%)
Woonkamer met lichtgekleurd TV-meubel
SNESLEVTV-meubel SNESLEV 1 schap eiken kleur
95,-/stuk
149,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 95,- /stuk
Normale verkoopprijs: 149,- /stuk (-36%)

Meer opbergruimte nodig in de woonkamer? Lees onze gids om de juiste kast te kiezen

Kleur, materiaal en stijl

Het algemene thema van je woonkamer speelt een cruciale rol bij het kiezen van het perfecte tv-meubel. Je moet beslissen welke stijl je mooi vindt en wat past bij het bestaande meubilair. Een lichtgekleurd tv-meubel kan de kamer een luchtige uitstraling geven, terwijl een donker tv-meubel kan bijdragen aan een meer grotachtige sfeer. Bedenk ook of je een uitstraling wilt die aansluit bij de bestaande interieurinrichting, of juist een uitstraling die een dynamisch contrast creëert.

Lichtgekleurd TV-meubel in de woonkamer
LYNGVIGTV-meubel LYNGVIG 2 tambour deuren naturel eiken
200,-/stuk
249,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 175,- /stuk
Normale verkoopprijs: 249,- /stuk (-20%)
HOLMDRUPFauteuil HOLMDRUP grijs/eiken
100,-/stuk
129,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 100,- /stuk
Normale verkoopprijs: 129,- /stuk (-22%)
Donkerkleurig TV-meubel in de woonkamer
LYNGVIGTV bench LYNGVIG 2 tambour deuren donker eiken
200,-/stuk
249,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 175,- /stuk
Normale verkoopprijs: 249,- /stuk (-20%)

Poten versterken de luchtige uitstraling, terwijl een plint een meer solide of geaarde uitstraling aan de kamer kan geven.

Woonkamer met TV-meubel op een sokkel, naast een bank en een salontafel
GEDVED3-zitsbank GEDVED grijs
350,-/stuk
499,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 300,- /stuk
Normale verkoopprijs: 499,- /stuk (-30%)

Je hebt natuurlijk geen tv nodig om een tv-meubel te gebruiken. Het is een veelzijdig meubelstuk dat zowel kan dienen voor het opbergen als voor het stylen van de woonkamer. Vaak vergeten we deze behoeften bij het inrichten van een woonkamer, om op een dag onze spullen verspreid terug te vinden of ons favoriete decoraties willekeurig in een vensterbank. Een tv-meubel is misschien precies wat je nodig hebt om je woonkamer opgeruimd te houden en met trots je persoonlijke stijl te laten zien. 

TV-meubel met opbergruimte onder een raam en naast een fauteuil
TRAPPEDALTV-meubel TRAPPEDAL eiken/zwart
100,-/stuk
149,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 85,- /stuk
Normale verkoopprijs: 149,- /stuk (-33%)

Ontdek meer

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

De favoriete woonaccessoires van onze inkoper

De favoriete woonaccessoires van onze inkoper

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP