Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vensterbank met een bloempot, een ornament, een vaas, een geurkaars en een batterijlamp

Tips voor meer hygge in de vensterbank

Sta jij wel eens stil bij wat er allemaal op je vensterbank staat? De vensterbank is dé perfecte plek om mooie woonaccessoires en andere decoratieve items te plaatsen! De inrichting van jouw vensterbank heeft ook veel invloed op de rest van je interieur. 

In dit blog geven wij 3 tips hoe je jouw vensterbank kunt inrichten om het hygge-gevoel in huis te brengen.

1. Haal een magische sfeer in huis met licht

Vensterbank met lamp op batterijen en geurkaars


Tijdens de donkere dagen in de winterperiode heeft iedereen behoefte aan licht en warmte in huis. Je kunt verschillende soorten licht in je vensterbank plaatsen, denk bijvoorbeeld aan lampen of kaarsen. Batterijlamp ARNOLD geeft een mooi, helder licht af door de grote ronde lichtbol. Ook is deze lamp ideaal voor op de vensterbank omdat hij op batterijen werkt. Zo heb je geen last van een snoer.  

Houd je wat meer van romantische sfeerlicht? Kies dan voor geurkaars JENS. Hij zorgt niet alleen voor een fijne sfeer in huis, hij geeft ook een heerlijke geur af. 

2. Laat het licht binnen met bamboe rolgordijnen


Rolgordijnen van bamboe zijn ideaal als je nog wat licht binnen wil laten als je de rolgordijnen hebt laten zakken, maar je wel graag privacy wil. Bamboe geeft een natuurlijke, bohemian sfeer aan je interieur en doen je denken aan warme, tropische dagen.

Bamboe rolgordijnen voor het raam met een plantenpot, een geurkaars en een ornament in de vensterbank


Rolgordijnen in bamboe zien er zowel van binnen als van buiten mooi uit. Je kunt ze precies aan je wensen en behoeften aanpassen.

3. Mix verschillende elementen


De beste mix voor je vensterbank is waarschijnlijk een combinatie van vazen, bloempotten, lampen, decoratieve ornamenten en andere accessoires. Wil je wat speelsheid in je interieur brengen? Mix items van verschillende hoogtes en breedtes. Maak gebruik van de diepte van de vensterbank, zet een aantal items op de voorgrond en andere items iets meer op de achtergrond. Als de items min of meer dezelfde hoogte hebben, denk eens out of the box en maak een klein "podium" van boeken.

Plantenpot en lamp op batterijen op een kleine bijzettafel


Soms komt het even niet uit als je vensterbank vol met spullen staat, bijvoorbeeld wanneer je je ramen vaak open doet of je je ramen wilt wassen. Met een kleine bijzettafel in de buurt heb je altijd een toegankelijke plek voor je spullen.

Ornament en geurkaars op een kleine bijzettafel


Lees hier hoe je hygge in de woonkamer brengt met je tv-meubel of bank.

Hoe creëer jij hygge in jouw woonkamer? Laat het ons weten in de reacties!

 

Ontdek meer

Het favoriete woontextiel van de inkoper

Het favoriete woontextiel van de inkoper

Vind het perfecte TV-meubel voor je woonkamer

Vind het perfecte TV-meubel voor je woonkamer

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje