Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Bank gemaakt van pallets met grijze kussens

Maak een trendy loungehoek met pallets

Een loungebank of loungestoel van pallets zit lekker én ziet er ook nog eens super hip uit! Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn en je eigen meubelen te maken? Lees dan snel verder om er achter te komen hoe jij zelf een loungebank of loungeset van pallets kunt maken en hoe je dit aankleedt zodat je een mooie loungehoek krijgt. 
 

Hoekbank gemaakt van pallets met kussens voor op het terras

1. Bedenk wat je wilt

Maak eerst een plan hoe je wilt dat jouw loungeruimte eruit komt te zien. Je kunt de pallet loungeset helemaal afstemmen op jouw wensen. De meeste pallets hebben de standaardafmetingen 1200 mm x 800 mm, dus trek je meetlint uit de kast en begin te dromen. Je kunt bijvoorbeeld een bank maken met twee pallets in het verlengde van elkaar, een pallet hoekbank of gewoon een loungestoel. Gebruik een rechtopstaande pallet als rugleuning, zodat je niet tegen een muur hoeft te leunen.
 

Grote hoekbank van pallets met open uiteinde op een patio

2. Koop de pallets die je nodig hebt

Wanneer je hebt bedacht wat je wilt, moet je pallets aanschaffen. Je kunt nieuwe pallets kopen of kiezen voor gebruikte pallets, bijvoorbeeld via tweedehands websites. Zorg ervoor dat de pallets niet behandeld zijn met giftige chemicaliën of in contact zijn geweest met bijvoorbeeld verf tijdens eerder gebruik. 

Schroef vervolgens twee pallets op elkaar vast met een boormachine. De derde pallet kun je als rugleuning gebruiken. Je kunt er voor kiezen om ook nog wieltjes onder de palletbank te maken, zodat de bank gemakkelijk verplaatsbaar is.

3. Vind de juiste palletkussens

Heb je de bank van pallets klaar? Dan wil je er natuurlijk wel comfortabel op kunnen zetten. Koop een aantal zitkussens en rugkussens. Ze moeten niet alleen passen bij de grootte van het palletmeubel dat je aan het bouwen bent, maar ook groot genoeg zijn zodat je de kieren tussen de planken in de zitting niet voelt. En dik genoeg, zodat je de planken niet tegen je rug voelt. De stof moet sterk, maar toch zacht zijn. 

Kies bijvoorbeeld voor onze zachte, dikke palletkussens SKJERPE

Palletbank met dikke palletkussens


Tip: Je kunt de palletkussens ook direct op de vloer of tegen een muur gebruiken.

4. Bereid je voor op koudere dagen

Pallets kunnen het hele jaar door buiten staan, zeker als je ze met houtbescherming behandelt, maar vergeet niet de kussens naar binnen te halen als het regent en als de herfst komt. Een kussenbox is ideaal om je palletkussens in op te bergen. 

5. Creëer de juiste sfeer

Een paar mooie sierkussens en een plaid maken de pallet loungeset nog comfortabeler! Voeg wat lantaarns en plantenbakken toe aan je terras waardoor je een super sfeervolle en trendy loungehoek krijgt. 
 

Ontdek meer

Richt je terras in naar jouw smaak met loungeset RAVNDRUP

Kies de juiste bloempotten voor jouw terras

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Buiten dineren aan een meer duurzame tuinset