Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Waterbestendige zandkleurige en grijze loungebanken

Een gids voor sneldrogende en weerbestendige tuinmeubelen

Weinig tijd of opslagruimte? Waarom maak je het jezelf niet makkelijk en schaf weerbestendige tuinmeubelen aan, waarbij je de kussens niet hoeft te verplaatsen bij een regenbui of voor het vallen van de dauw.

Er zijn twee soorten tuinmeubelen met waterafstotende eigenschappen: Sneldrogende en weersbestendige tuinmeubelen.

Loungebank van all-weather materiaal
VEDBYLoungebank VEDBY 5-persoons weerbestendig beige
950,-/stuk
1199,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 1199,- /stuk (-21%)
Normale verkoopprijs: 1199,- /stuk (-21%)
Zwarte sneldrogende loungeset met een bank, 2 stoelen en in hoogte verstelbare tafel
SALTENLoungeset SALTEN 5-persoons sneldrogend zwart
1000,-/set
1499,- /set
Laagste prijs laatste 30 dagen: 1000,- /set
Normale verkoopprijs: 1499,- /set (-33%)

Makkelijk te onderhouden, veel comfort

De tuinmeubelen van JYSK in de categorie sneldrogend kunnen voor kortere periodes in de regen blijven staan en drogen binnen een paar uur op, afhankelijk van wind en temperatuur. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden tijdens het zomerseizoen.

Weersbestendige tuinmeubelen zijn nog toleranter. Ze zijn ontworpen om de elementen zoals regen aan te kunnen en hoeven niet te worden opgeborgen, zelfs niet in de winter. De acrylstof en het schuim in de weersbestendige loungebanken zijn zo gemaakt dat het water er gewoon doorheen loopt in plaats van het op te zuigen. De kussens drogen binnen een paar uur op, afhankelijk van de wind en de temperatuur.

Welk type is geschikt voor jou en je terras of balkon? Alles hangt af van je voorkeur voor gebruiksgemak, de ruimte die je beschikbaar hebt voor opslag en het klimaat waarin je woont. In deze gids krijg je meer inzicht in de voordelen van elk type. 

Hoe vaak en hoeveel regent het?

Heb je veel regen of korte, maar frequente regenbuien? Of regent het zelden, maar wil je toch je tuinkussens beschermen tegen de vallende dauw?

Als het veel regent en je je tuinmeubelen pas kort na het ophouden van de regen wilt kunnen gebruiken, zijn tuinmeubelen voor alle weersomstandigheden waarschijnlijk de juiste keuze. De hoes is waterafstotend en droogt snel. Bovendien zijn de omstandigheden voor schimmel en zwammen slecht, zowel op de hoes als binnenin de bank.

Onze weersbestendige loungemeubelserie UHRE is ideaal om lekker in weg te kruipen en te ontspannen als de zon schijnt en vereist geen onderhoud, ongeacht het weer - zon of regen, deze meubelen kunnen buiten blijven staan.

Als je alleen korte regenbuien krijgt en je tuinkussens naar binnen brengt om ze te beschermen, dan zijn tuinmeubelen in de sneldroog-categorie iets voor jou. Met kussens die bestaan uit een speciale stof met een rubberen membraan, waardoor er geen water naar binnen kan sijpelen, zijn sneldrogende tuinmeubelen bestand tegen regen.

Beschikbare opbergruimte

Heb je een kussenbox, een zolder of een kelder waar je tuinkussens makkelijk kunt opbergen en terugvinden? Dan zijn sneldrogende tuinmeubelen misschien iets voor jou. Hoewel ze de dauwval en kortere regenbuien aankunnen, is het belangrijk om ze tijdens de koudere maanden binnen op te bergen om hun levensduur te verlengen.

Met zijn natuurlijk gekleurde wicker en gebroken witte kussens geeft de DYVIG sneldrogende loungeset jarenlang een elegante look aan je terras.

Als je daarentegen moeite hebt om ruimte te vinden om tuinkussens op te bergen, zijn tuinmeubelen voor alle weersomstandigheden ideaal. Omdat ze geen onderhoud vergen, ongeacht het weer, kun je ze het hele jaar door buiten laten staan.

Houd er wel rekening mee dat als je je weerbestendige tuinmeubelen 's winters binnen opbergt, ze langer meegaan. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken met water, zeep en een zachte borstel. De weerbestendige stof beschermt ook tegen modder, vuil, ijs en wijn, dus iedereen kan losgaan en genieten van de zomer.

Weersbestendige loungebank in beige en loungetafel op een balkon
VEDBYLoungebank VEDBY 5-persoons weerbestendig beige
950,-/stuk
1199,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 1199,- /stuk (-21%)
Normale verkoopprijs: 1199,- /stuk (-21%)

De stof voor alle weersomstandigheden is UV-beschermd, wat betekent dat zowel onze loungebank VEDBY als de UHRE-serie lang hun kleur behouden.

Last van het weer als je wilt genieten van je buitenruimte?

Het is lekker warm, maar er hangen een paar wolken in de lucht die erop wijzen dat er een regenbui op komst is. Als de gedachte aan het heen en weer schuiven van tuinkussens ervoor zorgt dat je liever binnen blijft, dan is een sneldrogende loungeset of weersbestendige loungebank iets voor jou. Een korte regenbui hoeft je er niet van te weerhouden om optimaal van de zomer op je terras of balkon te genieten.

Een loungeset heeft genoeg ruimte voor iedereen. De VONGE 5-persoons sneldrogende loungeset bestaat uit een comfortabele loungebank, twee loungestoelen en een loungetafel.

Loungeset in donkergrijs en ligstoel van sneldrogend materiaal
VONGELoungeset VONGE 5-persoons sneldrogend zwart
850,-/set
1699,- /set
Laagste prijs laatste 30 dagen: 850,- /set
Normale verkoopprijs: 1699,- /set (-50%)

De stijlvolle VONGE-serie bevat ook een ligstoel van praktisch sneldrogend materiaal. Het dikke kussen en de verstelbare rugleuning maken het makkelijk om het comfortabel te hebben.

Voordelen van sneldrogende en weersbestendige tuinmeubelen

Beide categorieën tuinmeubelen zijn ideaal als je liever je tijd doorbrengt met relaxen, spelen met je kinderen of kletsen met vrienden en familie dan met het verplaatsen van kussens. Sneldrogend is een goede keuze als je last hebt van kortere regenbuien en ruimte hebt om de kussens in de buurt op te bergen. Weersbestendig is voor iedereen die gemak en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Voordelen van sneldrogende tuinmeubelen

Voordelen van tuinmeubelen voor alle weersomstandigheden

  • Buiten laten liggen voor korte regenbuien
  • Droogt snel op
  • Dikke kussens die veel comfort geven
  • Minder tijd kwijt aan het in en uit elkaar halen van kussens
  • Meer tijd voor plezier en ijsjes
  • Het hele jaar door buiten laten staan
  • Gebruik snel weer nadat de regen is gestopt
  • Bespaar tijd. De hoes is vuilafstotend en gemakkelijk schoon te maken
  • Geniet er jarenlang van. De hoes is UV-bestendig - dus de kleur zal niet vervagen
  • Meer tijd voor plezier en ontspanning

Stijl je tuinmeubelen met plantenbakken, lantaarns, kussens en plaids en creëer een perfecte plek om te ontspannen in de zomerzon.

Ontdek meer

Gids: Kies de juiste parasol

Gids: Kies de juiste parasol

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte