Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Slaapkamer met hotelgevoel

Luxe slaapkamer met hotelgevoel

Wanneer ik op citytrip of vakantie ben en in een hotel overnacht, vind ik het altijd weer een leuk moment wanneer ik voor het eerst de deur open en de kamer binnenloop. Vaak hebben hotelkamers een mooi interieur en een kalme uitstraling, zodat je echt even lekker tot rust komt. En er is geen rommel in de kamer! Tenminste.. als jij je kleren niet in de kamer laat rondslingeren. 

Ook in ons alledaagse drukke leven kunnen we wel wat meer rust en luxe gebruiken, ook al heb je een klein appartement wat vol staat met spullen die je gedurende je leven hebt verzameld. Je kunt dat fijne hotelgevoel ook in je eigen slaapkamer creëren!

Wij geven je tips om je slaapkamer om te toveren in een rustgevende kamer met een luxe uitstraling. 

 

 

Gebruik van kleur

 

 

Er is een reden waarom hotelkamers vaak eentonige kleuren hebben. Dit zorgt voor een kalme, rustgevende uitstraling die door veel gasten gewaardeerd wordt. Aardetinten geven een verzachtend gevoel dat de kwaliteit van je nachtrust bevordert. Aan de andere kant kunnen felle en heldere kleuren er juist voor zorgen dat je meer energie krijgt.

 

 

Voordat je begint met de make-over van jouw slaapkamer is het belangrijk om een plan te maken voor jouw persoonlijke rustplaats. Denk eraan dat deze kamer puur voor jezelf is en dat je deze dus helemaal naar eigen smaak en inzicht kunt inrichten.

 

Lange gordijnen rondom je bed

Lange gordijnen omlijsten de kamer en helpen om een intieme en comfortabele sfeer te creëren. Gordijnen scheiden het bed van de rest van de kamer en maken het op deze manier meer privé, zelfs als ze doorzichtig zijn.

Als je slaapkamer niet zo ruim is kun je nog steeds gordijnen gebruiken in je interieur, plaats dan bijvoorbeeld een grote spiegel op een van de wanden zodat de kamer ruimer oogt.

Je kunt gordijnen ook gebruiken om een hoek van de kamer af te schermen waar je jezelf lekker terug kunt trekken met een goed boek of waar je de vuile was kunt verstoppen. In ieder geval krijg je met lange gordijnen een intieme sfeer in de slaapkamer. 
 

 

Bijpassende accessoires en sierkussens

Door een mooie sprei over het voeteneind van je bed te leggen bescherm je niet alleen je dekbed, maar zorg je er ook meteen voor dat het er wat gezelliger uitziet! Zorg er wel voor dat de kleuren bij de rest van het interieur passen.

Tot slot kun je grote rug kussens met kleinere sierkussens combineren om voor de echte ‘hotel look’ te zorgen. De kussens brengen stijl en verfijning in je interieur en zorgen bovenal voor comfort en ondersteuning als je weer eens Netflix ligt te kijken in bed.
 


Bon voyage!

 

Ontdek meer

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof