Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Eetkamer met rood en roze interieur en kantoor met interieur

Creëer een aantrekkelijk interieur met een kleurenschema

Je hoeft geen groot budget te hebben om van je interieur een meer samenhangend geheel te maken. Door een bepaald kleurenschema te implementeren, kun je erin slagen een visueel aangenaam interieur te creëren. Lees ons blog voor inspiratie! 

Bepaal een kleurencombinatie voor je huis 

Wanneer we naar prachtige huizen kijken op Instagram of in tijdschriften, vergeten we vaak alle gedachten en het werk dat daaraan voorafgaat. Veel interieurontwerpers beginnen met het maken van een moodboard waarop ze beslissen welke kleuren en sfeer de inrichting van het huis gaan bepalen. 
 

Bruine en beige vloerkleden en decoratieve kussens in bruin en beige


Als je een kleurenschema aanhoudt, ziet je interieur er overzichtelijker en moderner uit. Dit betekent niet dat je maar één kleur hoeft te kiezen en die dan in alle kamers gaat gebruiken. Een kleurenschema kan betekenen dat je vasthoudt aan warme tinten, zoals bruin en rood, of koude tinten zoals grijs en blauw, maar het kan ook betekenen dat je 4-5 kleuren kiest die je in je hele inrichting gebruikt. 

Op kleur afgestemde woonartikelen

Vergeet niet dat het gebruik van kleur in jouw woninginrichting verder gaat dan verf. Denk ook aan de kleurstelling van meubelen, vloerkleden, sierkussens, schilderijen, plaids en woondecoratie. Een eenvoudige manier om een samenhangend geheel in je huis te creëren, is om in elke kamer elementen van hetzelfde kleurenschema toe te voegen.

Als je van felle kleuren houdt, kan het een goed idee zijn een paar items in deze kleur toe te voegen, zoals een bank of sierkussens. Mocht je over een tijdje toch uitgekeken zijn op deze kleur, is het gemakkelijk om het weer te veranderen. 
 

Woonkamer met rode accessoires en roze wandplank

Een smaakvolle inrichting met de kleurencirkel

Wie zich graag verdiept in ontwerpprincipes kan de kleurencirkel raadplegen. Een vuistregel is dat het gebruik van aangrenzende kleuren op het wiel minder contrast en een rustiger gevoel creëert, terwijl het kiezen van complementaire kleuren (tegenover elkaar op het wiel) een groter contrast en een meer energieke kamer creëert.

Inzicht in de relaties tussen kleuren helpen je in te zien waarom bepaalde combinaties bepaalde effecten hebben op je binnenhuisinrichting.


Maar onthoud dat er geen goed of fout is en dat het allemaal een kwestie van smaak en voorkeur is. Het gebruik van een kleurenschema kan een handig hulpmiddel zijn bij het inrichten van jouw interieur. 

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar