Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kersttafel en dienblad met kerstlekkernijen

Ideeën voor een mooie kersttafel

De kersttijd is typisch een tijd om familie en vrienden uit te nodigen voor een lunch, diner of gewoon een kopje koffie (of glühwein). Maak deze kerst indruk op je gasten met een prachtige kersttafel, binnen of buiten.

Het kost heel weinig moeite om een mooie tafel te dekken, maar het heeft een geweldig effect. Hier zijn onze 7 beste stylingtips.

1. Kies een kleurenschema

De kleuren hoeven echt niet bij rood en groen te blijven omdat dit de traditionele kerstkleuren zijn. Kies juist kleuren die jij leuk vindt en voeg accessoires toe om het kerstgevoel naar de tafel te brengen. Als je de kleuren beperkt tot verschillende tinten van dezelfde kleur, dan creëer je een samenhangend geheel.


2. Gebruik linnen servetten

Papieren servetten zijn voor dagelijks gebruik. Stoffen servetten dragen bij aan het gevoel dat Kerstmis een speciale feestdag is. Ze geven je een gevoel van luxe en zullen je ook de komende tijd vreugde brengen: Terwijl je ze opvouwt voor het volgende gezellige diner, denk je terug aan alle vorige keren dat je de servetten gebruikt hebt.

3. Gebruik de natuur in jouw decoraties

Verse dennentakjes zijn perfect tijdens de feestdagen, maar je kunt ook gedroogde bloemen of andere planten gebruiken. Plaats op elk bord een klein takje of zet ze in een vaas op tafel. Dit is gratis, mooi en het brengt de natuur naar je kersttafel.


4. Geef kleine cadeautjes

Maak kleine cadeautjes zoals een ster, een hart of een kerstboom voor je gasten om mee te nemen naar huis. Kost dit teveel tijd? Dan kun je natuurlijk ook een kleinigheidje kopen in de winkel. 


5. Begin buiten

Als het weer het toelaat, nodig dan jouw gasten uit in de tuin of op het balkon. Een kop met warme chocomelk of glühwein houdt jou en je gasten warm. Zorg voor een gezellige vuurkorf. Kinderen vinden het geweldig om marshmallows te roosteren boven het vuur! Je kunt de avond ook buiten beginnen. Serveer een aperitief in de tuin of op het balkon voordat je naar binnen gaat. Lees hier meer over een winters tuinfeest


6. Gebruik een tafelloper

Een tafelloper ziet er elegant en feestelijk uit. Je kunt een tafelloper op een tafelkleed of een kale tafel gebruiken. Ga eventueel voor meerdere tafellopers, over de lengte en breedte van de tafel. In het midden kun je een mooi kerststuk of kaarsen neerzetten. Je kunt ook kiezen voor mooie placemats. Wanneer je kinderen hebt, is tafelzeil met kerstprint waarschijnlijk een stuk praktischer én het ziet er ook feestelijk uit. 


7. Gebruik lampjes om een warme sfeer te creëren

Kleine lichtjes, zoals kaarslicht, creëren een intiemere sfeer dan een plafondlamp. Zorg er wel voor dat je gasten kunnen zien wat ze op hun bord hebben liggen! Heb je een kerstboom met verlichting, zet deze dan aan. Zorg daarnaast voor andere gezellige kerstverlichting en kaarslicht. Combineer licht en decoratie in een,  bijvoorbeeld de GRANE kerstboom met LED en vervang een staande lamp door de kerstboom. Voila, de kersttafel is aangekleed!

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar

Cadeau ideeën voor de feestdagen

Cadeau ideeën voor de feestdagen