Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Oudejaarsavond tafeldecoratie met kandelaars, servies en decoraties

Creëer de perfecte tafel voor oudejaarsavond

We nemen afscheid van het afgelopen jaar en verwelkomen het nieuwe. Oudejaarsavond is een avond waarop veel mensen helemaal uit hun dak gaan. We verkleden ons, we eten een heerlijk diner, we drinken een glas bubbels - en het gebeurt allemaal aan een feestelijke oudejaarstafel.

Een mooi gedekte tafel kan helpen om de juiste sfeer te creëren voor oudejaarsavond. Je kan je gasten verassen met je creativiteit en energie. Het hoeft niet duur of moeilijk te zijn om een mooie tafel neer te zetten. In deze blogpost geven we je tips over hoe je een mooie oudejaarstafel kunt dekken met dingen die je wellicht al in huis hebt.

Mix kleuren en texturen in de tafeldecoratie

Dek de tafel met een mix van kleuren om een verfijnde en elegante uitstraling te creëren. Gebruik zachte kleuren die bij elkaar passen, zodat de tafel niet te druk wordt.

De verschillende kleuren glazen, kannen, borden en schalen geven jouw tafel een moderne en eigentijdse sfeer en zijn ook perfect voor dagelijks gebruik.

Kleine details worden versterkt als je een beetje glitter toevoegt. Oudejaarsavond is de tijd voor een beetje (of veel) glitter. Voeg kleine decoraties aan je tafel toe of hergebruik kerstversiering voor je tafeldecoratie.

Gebruik decoratievazen

Versier je tafel met glazen en keramische vazen. De vazen kun je als pronkstuk op de tafel gebruiken. Je hoeft zeker geen duur boeket bloemen te kopen, je kunt namelijk ook kiezen voor mooie kunstbloemen. Je kunt de takjes met wat glitters versieren voor een extra feestelijk oudejaarsgevoel! 

 

Kies verschillende bloemen of takken voor de vazen en laat ze het middelpunt van je decoratie zijn. Voeg wat extra feestelijke flair toe door ze te bespuiten of bestrooien met glitters.

Verhoog de sfeer met lichtjes en kaarsen

Een geweldige truc bij het voorbereiden van een etentje is om je te concentreren op de hele kamer en niet alleen op de eettafel. Wanneer je aandacht besteed aan de hele kamer, ontstaat de echt magische sfeer. Denk aan sfeervolle verlichting, kaarsen en lantaarns. Je kunt natuurlijk ook altijd wat feestelijke slingers en ballonnen ophangen. 

Plaats kaarsen in de kamer rond de eettafel. De kaarsen vormen een gezellige en levendige achtergrond voor de oudejaarstafel. Terwijl jij en je gasten van het diner genieten, word je omringd door gezellige lichtjes, die zorgen voor een fijne en feestelijke sfeer.


Het enige wat jullie nu nog hoeven doen is samen genieten van een gezellige avond met goede gesprekken, een hapje en lekker drankje! Wij wensen iedereen alvast een hele fijne en gezellige jaarswisseling toe!

Ontdek meer

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Gids: De juiste maat eettafel kiezen

Gids: De juiste maat eettafel kiezen

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

JONSTRUP: Een charmante eetkamerstoel

JONSTRUP: Een charmante eetkamerstoel